Direct naar artikelinhoud

Wickmayer niet voorbij Bartoli in Tokio

Yanina Wickmayer, met haar 21ste plaats op de WTA-lijst net niet bij de reekshoofden, verloor op het toernooi van Tokio in de eerste ronde van de als elfde geplaatste Franse Marion Bartoli (WTA 14): 6-4, 6-4. Eerder dit jaar won Bartoli op het toernooi van Miami ook na een tweesetter van onze landgenote (6-4, 7-5). De Française speelt nu tegen de Servische Ana Ivanovic. Wickmayer reist door naar het toernooi van Peking. Daar verloor ze vorig jaar in de eerste ronde van de Russische Klejbanova.

Ook Maria Sjarapova is uitgeschakeld in de eerste ronde in Tokio. De Russin (WTA 15) verloor met 7-5, 3-6 en 6-3 van de Japanse Kimiko Date Krumm (WTA 67), die vandaag 40 jaar wordt. Sjarapova’s landgenotes Nadia Petrova en Dinara Safina sneuvelden eveneens in de eerste ronde.

Wellicht Bemelmans-Nadal

Na een thriller in de beslissende kwalificatieronde tegen de Rus Kirillov (6-3, 6-7, 7-6) plaatste de 22-jarige Ruben Bemelmans (ATP 195) zich voor de hoofdtabel van het ATP-toernooi van Bangkok. In de eerste ronde in Thailand heeft Bemelmans winstkansen tegen een andere kwalificatiespeler, de Deen Frederik Nielsen (ATP 279). De winnaar mag het in de tweede ronde opnemen tegen Rafael Nadal.

Nog in Bangkok speelt Olivier Rochus in de eerste ronde tegen Juan-Martin Del Potro (ATP 35). Na een polsoperatie maakt de Argentijn zijn wederoptreden op de ATP-tour. Del Potro, vorig jaar nog winnaar van de US Open, speelde dit jaar alleen de Australian Open. (WWT)