Direct naar artikelinhoud

Piqué: 'Na WK 2018 stop ik als international'

Gerard Piqué stopt na het WK 2018 met de Spaanse nationale ploeg. De beslissing sudderde al langer, maar een polemiek rond afgeknipte hemdsmouwen was de druppel.

De Spaanse verdediger reageerde na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Albanië (0-2) fel op de kritiek die was losgebarsten over zijn shirt. Terwijl bijna al zijn ploeggenoten een shirt droegen met aan de onderkant van de korte mouwen een geel-rood biesje als de kleuren van de Spaanse vlag, leek dat bandje bij Piqué afgeknipt. Op sociale media en in de pers ging meteen het verhaal de ronde dat Piqué dat bewust gedaan had als een zoveelste uiting van zijn pro-Catalaanse houding.

Piqué zou, geruggensteund door de Spaanse voetbalbond, dat rechtzetten met zijn versie. Hij had een shirt met lange mouwen aangetrokken waarop de vlag ontbreekt, en kortte dat daarna zelf in omdat de mouwen niet lekker zaten.

De insinuaties hadden hem intussen woedend gemaakt. "Ik kan hier niet meer tegen. Dat gedoe met mijn shirt is de druppel. Hoewel ik na het WK in Rusland nog maar 31 jaar ben, stop ik dan als international." En: "Ik ben mijn plezier in spelen voor het Spaanse elftal kwijtgeraakt."

Piqué won met Spanje zowel het WK in 2010 als het EK in 2012. Maar omdat hij zich in het verleden meermaals geout heeft als een voorstander van de Catalaanse onafhankelijkheid was hij bij het Spaanse publiek nooit geliefd.