Direct naar artikelinhoud

Yannick Carrasco ziet sterke prestaties beloond

Hebt u vrijdag ook zo genoten van Yannick Carrasco? Tegen Bosnië explodeerde de 23-jarige aanvaller van Atletico Madrid als een supernova aan het Duivelse firmament. Carrasco heeft alles om de volgende jaren een sleutelrol te spelen bij de nationale ploeg.

Flashback naar 13 november 2015. Na enkele korte invalbeurten, komt hij voor het eerst aan de aftrap voor de Rode Duivels tegen Italië. In de eerste helft stelt hij teleur, maar als hij na de rust meer vrijheid krijgt, zien we sprankels van zijn talent. De manier waarop hij zich in de rechthoek vrijkapt om Batshuayi de 3-1 aan te reiken, staat op het netvlies gebrand.

Toch volgt de echte doorbraak niet meteen, ook het EK is nog teleurstellend. Vier maanden later lijkt hij toch de weg naar boven gevonden te hebben. Tegen Bosnië brengt hij een absolute meerwaarde. De recente prestaties van Carrasco zouden Atlético er volgens de Madrileense krant AS toe aanzetten om zijn nog tot 2020 lopende contract nu al open te breken. "Op geruchten ga ik niet in", zegt zijn manager Henrotay.