Direct naar artikelinhoud

Dimitri Verhulst komt met gratis e-book over aanslagen

Nauwelijks enkele weken nadat Dimitri Verhulst zijn roman Het leven gezien van beneden op de markt bracht, heeft de schrijver al een nieuw boek uit. Spoo pee doo gaat over de aanslagen in Europa en de onverschilligheid daarover.

Dimitri Verhulst kondigde het boek gisteravond aan in de Nederlandse talkshow De wereld draait door. Verhulst kreeg het idee tijdens een nachtelijke uitstap in Gent, de avond van de aanslagen in de Bataclan in Parijs.

Hij vernam het nieuws in een nachtwinkel. Spoo pee doo, een verwijzing naar een nummer van jazzlegende Archie Shepp, beschrijft een lange nacht op café met de nodige bier, coke en jazz.

Het hoofdpersonage neemt zich voor te blijven leven, ook als er diezelfde nacht nog een aanslag gebeurt op Schiphol. Met het boek wil Verhulst de boodschap geven dat we moeten blijven opkomen voor onze vrijheden.

Het boek is gratis te downloaden via WeTransfer. Al heeft de internetdienst wel beslist om het boek niet langer meer te promoten omdat het te grove passages bevat.

De digitale versie van Spoo pee doo is drie weken lang gratis te downloaden via we.tl/dimitriverhulst