Direct naar artikelinhoud

Bico eet van twee walletjes

Bij White Star Brussels weten ze niet goed waar ze aan toe zijn. John Bico is al drie jaar de grote baas bij WS, maar zaterdag kreeg de Brusselse club plots te horen dat haar sterkhouder naar Antwerp FC verhuist. Als manager naar Engels model. Net als bij White Star zal hij er sportief de lakens uitdelen, terwijl David Gevaert weer de job van T1 krijgt. Pro forma, want het probleem met Bico is dat hij niet over een Pro License-diploma zou beschikken, Gevaert wel. Vraag is of ze dat 'handigheidje' bij de KBVB gaan aanvaarden?

Tegelijk is Bico op dit moment nog niet voor 100 procent weg bij White Star. Hij leidde het Brusselse team zaterdag nog naar een 2-0-zege. Er is voorlopig nog geen opvolger aangeduid bij WS en zijn vertrouwensman laat verstaan dat Bico zelf zijn vervanger zal selecteren. "We wachten af. Alles gaat zijn gewone gangetje en ik zou niet weten waarom ons voortbestaan zou zijn bedreigd."

Mocht Bico toch nog betrokken willen zijn bij White Star, dan kan hij dat reglementair ook, want de twee clubs komen in verschillende afdalingen uit: Antwerp in 1B en WS in de amateurreeks van eerste.