Direct naar artikelinhoud

Guilty pleasures

Over programma's waar niemand naar kijkt maar die iedereen heeft gezien, door Jules Hanot

Laura Tesoro en de 'golden buzzer'

TALENTENJACHT

Belgium's Got Talent

Vrijdag 21/10, 20u40, VTM

Omdat er niet voldoende valabele kandidaten werden gevonden, besloot VTM vorig jaar de populaire talentenjacht Belgium's Got Talent even on hold te zetten en tegelijk het programma grondig te vernieuwen. Voor de vierde editie zullen we het dus zonder Karen Damen moeten doen, terwijl ook oudgedienden Rob Vanoudenhoven en Ray Cokes bedankt werden voor bewezen diensten. Alleen jeune premier Niels Destadsbader mag blijven zitten en krijgt het gezelschap van Ann Lemmens, Stan Van Samang en de Amerikaanse danser-choreograaf Dan Karaty.

Koen Wauters en Laura Tesoro leiden de feestelijkheden in goede banen en voor het eerst kan elk jurylid gebruikmaken van de 'golden buzzer': een gouden knop waarmee een act rechtstreeks naar de ultieme shows kan worden gestuurd. Na 6 audities blijven 32 acts over die strijden om een plaats in de finale en een geldprijs van 50.000 euro.

Drie weken lang spoorloos

SPELSHOW

Hunted

Maandag 17/10, 20u30, NPO3

Nederlandse versie van een als spraakmakend sociaal experiment verkochte wedstrijd die over het Kanaal een doorslaand succes was en waarin onderzocht wordt of mensen zomaar spoorloos kunnen verdwijnen. Daartoe werden twaalf 'gewone' Nederlanders gecharterd die moeten proberen om gedurende drie weken volledig onder de radar te blijven.

Ze krijgen een beperkt budget, mogen niet langer dan 48 uur op dezelfde plek blijven en worden achternagezeten door een team van rechercheurs, hackers en psychologen die hen met behulp van de modernste technologie proberen op te sporen. Of de voortvluchtigen uit de klauwen van hun jagers weten te blijven, ontdekt u tijdens deze bizarre klopjacht.

Kinderen baas over de vakantie

REALITY

De vetste vakantie

Maandag 17/10, 20u35, VTM

Omdat een terugkeer van Boer zkt vrouw er niet meer in zit, werd de immer stralende Dina Tersago met succes omgeschoold van koppelaarster tot reisleidster. Voor het tweede seizoen op rij mag ze in De vetste vakantie de wensen vervullen van kinderen die het reisgedrag van hun ouders spuugzat zijn. Zo stelt het kroost van sportievelingen Pascal en Evelyn Decraene het zoveelste 'avontuurlijke' bezoek aan een park van de Unesco-werelderfgoedlijst niet langer op prijs, en kiezen ze voor een trip naar de Dominicaanse Republiek waar luieren centraal staat. De familie Van Uffelen trekt al jaren naar Lombardsijde, waar vader Danny weinig meer doet dan vissen. Niet deze keer dus, want Ruben en Emma ruilen de kust voor een survivalvakantie in de woeste Kroatische natuur en verplichten hun ouders in een tipi te overnachten. Of een en ander de huiselijke vrede verstoort dan wel bevordert, ontdekt u in dit vederlichte, onderhoudende niemendalletje.