Direct naar artikelinhoud

Nieuwe rellen met Engelsen en Russen in centrum Rijsel

De Franse politie raakte alweer slaags met Engelse en Russische hooligans. Het begon met een vuurpijl.

De hooliganstrijd in Marseille is nog maar pas gedoofd of enkele heethoofden zorgden opnieuw voor problemen, in Rijsel deze keer. Rusissche voetbalfans schoten er tijdens de match tegen Slowakije een vuurpijl af, ondanks het dreigement van UEFA om uit het toernooi gezet te worden bij nieuwe incidenten in het stadion. Toen Rusland in de 80ste minuut de aansluitingstreffer scoorde, liep de boel uit de hand.
De Russische bondscoach Leonid Sloetski lijkt er gerust in: "Ik heb niets gezien", zei hij. "Ik was geconcentreerd op wat er op het veld gebeurde."
Ook Engelse hooligans gingen op de vuist met de politie in Rijsel, in de buurt van station Lille-Flandres. Engeland speelt vandaag in het naburige Lens zijn tweede EK-match en veel fans verblijven er in de buurt. De oproerpolitie gebruikte traangas, pepperspray en de wapenstok. Eén supporter raakte gewond. Een andere kreeg een hartmassage, al is het niet duidelijk of dit door rellen kwam.
Ondertussen zijn 11 van de 43 Russische supporters die waren aangehouden na de vechtpartijen in Marseille vrijgelaten. De andere fans blijven nog maximaal 48 uur in voor­lopige hechtenis.