Direct naar artikelinhoud

Marc Wilmots in het defensief: 'Logisch dat ik fitte spelers kies'

Marc Wilmots heeft Nicolas Lombaerts op een vlucht terug naar Brussel gezet. Dat zorgde voor gemor op de persconferentie.

"Laat mij uitspreken, zodat het heel helder is voor iedereen. Toen ik op 31 mei mijn lijst met 23 spelers diende in te leveren bij de UEFA, hebben wij op 30 mei een scanner laten uitvoeren om te zien of Nicolas voldoende hersteld was van zijn spierscheur. Dat was niet het geval, Nicolas zou zeker nog drie weken onbeschikbaar zijn. Is het dan niet logisch dat ik kies voor fitte spelers? De situatie van Nicolas is al tien dagen duidelijk, toch?"

Een plausibele verdediging van Wilmots, die zich baseerde op de medische gegevens van zijn twee teamdokters. "De pers zong liedjes omdat Nicolas donderdag een fitte en gretige indruk liet op training, maar uit de gps-gegevens blijkt dat niemand minder kilometers liep dan Nicolas. Hij maakte progressie, maar ik kon zeker in de eerste twee groepswedstrijden geen beroep doen op Nicolas."

De bondscoach vertelde voorts dat Eden Hazard de training voortijdig had verlaten met een trap op de voet, zonder erg.

Inmiddels liet Italië-spits Insigne zich laatdunkend uit over de defensie van de Duivels. "Mooi, dat zal ik ophangen in de kleedkamer. Dat zal mijn verdedigers motiveren." De ploeg traint vandaag in de voormiddag, "want mijn spelers hebben gevraagd om 's middags naar het voetbal te kijken."