Direct naar artikelinhoud

Is Maaseik kwetsbaar dit seizoen?

Schuvoc Halen debuteerde Europees met een 3-1 zege en 13 punten voorsprong tegen het Hongaarse Kecskemet. Roeselare sloot een geslaagde Ligadag in Knokke af met een 3-1 overwinning tegen Lennik. Maar dé vraag die iedereen zich stelde na de laatste oefengalop van alle ereklassers, was toch wel of Noliko Maaseik dit seizoen niet erg kwetsbaar is.

De andere conclusie is dat het niveau van heel wat ploegen wel eens hoger zou kunnen liggen dan vorig seizoen. Kampioen Roeselare had het namelijk met een haast identieke ploeg als vorig seizoen bijzonder moeilijk tegen Lennik. De cijfers (25-23, 25-21, 23-25, 25-21) spreken voor zich. Menen versloeg Maaseik, dat veel persoonlijke fouten en misverstanden liet noteren en duidelijk nog samenhang miste. En wat kan Torhout als de Australiër Van Beest helemaal fit is? Het belooft een boeiende competitie te worden.

"Ook bij Halen primeert de Belgische competitie", geeft pr-man Gert Vandeput toe, ondanks de 25-21, 24-26, 25-16 en 33-31-winst van Schuvoc Halen tegen Kecskemet. "Het is duidelijk dat we Europabeker III niet zullen winnen, maar dat betekent nog niet dat we de volgende ronde niet willen halen. De licht geblesseerden Glinker en Gillis speelden nog niet mee. Het was een enorme ontlading na de vierde set, die toch wel heel spannend is verlopen. Voor ons is dit een prima oefenwedstrijd na een al geslaagde stage, waar de spelers naar elkaar groeiden. Wij mikken op een vijfde plaats met Halen."

(MC)