Direct naar artikelinhoud

tips

Dream the world awake

Expo, ModeMuseum, Antwerpen

Fashionable Antwerpen is in droefenis gehuld, nu Walter Van Beirendonck node zijn conceptstore in de stad moet sluiten omdat de huurkosten onbetaalbaar zijn geworden. Fans kunnen nog tot eind deze week hun hart ophalen op de mooie overzichtstentoonstelling over zijn werk in het MoMu. Haast is geboden, want na zondag sluit de expo. De tentoonstelling brengt, naast een selectie van de meest bijzondere silhouetten uit Walter Van Beirendoncks collecties, een overzicht van zijn leefwereld, inspiratiebronnen en projecten.

Too Far, Too Close

Expo, M HKA, Antwerpen

De allereerste grootschalige overzichtstentoonstelling van de sinds lang in Parijs wonende Belgische cineaste en beeldend kunstenaar Chantal Akerman is tegelijk ook de eerste presentatie van haar werk in België sinds haar tentoonstelling in het Paleis voor Schone Kunsten in 1995. Onze recensente was erg gecharmeerd: "Net de focus op het gewone en het triviale maakt haar werk zo bijzonder."

PIAS Nites

Festival, Thurn & Taxis, Brussel, 19u30

Het onafhankelijke Belgische platenlabel Pias viert zijn dertigste verjaardag in stijl. Op een tweedaags festival in Brussel wordt een staalkaart getoond van het beste en meest dansbare dat de indie in huis heeft. De eerste avond, vanavond, is zeker niet de slechtste, met de melodieuze Schotse herrie van Mogwai als top of the bill, en een uniek soloconcert van Tom Smith van Editors ervoor. Agnes Obel en Daan zullen de publiekslievelingen zijn, First Aid Kit en Roscoe de revelaties.