Direct naar artikelinhoud

Volleybal

Maaseik op één zege van

de landstitel

Noliko Maaseik heeft woensdag met 1-3 (21-25, 25-21, 25-27, 23-25) gewonnen bij Roeselare in de tweede wedstrijd van de play-offs voor de titel. De Limburgers wonnen vorige week al de eerste wedstrijd, en staan dus op één zege van de titel in deze finale over een best-of-5. De derde wedstrijd wordt zaterdagavond gespeeld, in Maaseik.

Wielrennen

Verbod op nachtelijke

controles in Spanje

De Spaanse regering gaat dopingcontroles tussen 23 uur 's avonds en 8 uur 's morgens verbieden. De nieuwe maatregel geldt zowel voor Spanjaarden als voor buitenlanders die in Spanje komen sporten. Daarmee gaat Spanje in tegen het reglement van het Wereldantidopingagentschap (WADA). Het hoopt zo de privacy van de atleten te waarborgen.

UCI nuanceert bericht over dopingzondaars

De Internationale Wielrenunie (UCI) nuanceert het nieuws van de Britse krant The Guardian als zou het nog vóór de start van de Giro op 9 mei in Venetië enkele namen van dopingzondaars bekend maken. Volgens woordvoerder Enrico Carpani werd hij in The Guardian verkeerd geciteerd. "Ik heb gezegd dat er meer informatie naar buiten zal komen over afwijkende bloedwaarden. Niet dat er sprake is van zekere dopinggevallen." De UCI baseert zich daarbij op de resultaten van het vorig jaar geïntroduceerde biologisch bloedpaspoort.

Voetbal

Cossey traint vanaf volgend seizoen Bergen

Rudi Cossey is vanaf volgend seizoen trainer bij toekomstige tweedeklasser Bergen, waar hij momenteel assistent-coach is. De 47-jarige Cossey krijgt een contract voor onbepaalde duur. Cossey volgt Christophe Dessy op, wiens contract eind dit seizoen afloopt. Cossey, ex-speler van RWDM, Club Brugge en Lokeren, begon afgelopen september als assistent bij Bergen.