Direct naar artikelinhoud

gent zuid

The Foodmaker, de bio fastfoodketen van Lieven Vanlommel, streek enige tijd geleden ook in Gent neer. Mijn lief en ik zijn benieuwd - bio fastfood?! - en trekken op een vrijdagmiddag naar het shoppingcenter Gent-Zuid.

Als we uit de parking komen stoten we als vanzelf op de soup bar van The Foodmaker, maar het echte restaurant blijkt op het gelijkvloers te liggen, waar vroeger Mondada zat. De lange, smalle ruimte is leuk aangekleed met een koeltoog in licht hout, kleurrijke stoelen en tekeningen van Jeroom aan de muur. Het concept is simpel: zelfbediening. Je neemt alles zelf, eet het ter plekke op of neemt het mee. En online bestellen kan in deze moderne tijden óók. De nadruk ligt op verse, biologisch gekweekte groenten. Je kunt kiezen uit een hele resem salades, maar ook soep, wraps, pasta's, curry's en sandwiches. Wij kiezen voor het lunchmenu. Ik neem een medium bordje (€ 8), mijn lief small (€ 5). Dat vullen we naar hartenlust met quinoa met pompoen, seldersalade, wortelsalade, spirelli met feta, bonensalade, linzen, tabouleh en meer van dat lekkers. Mijn lief neemt er een erwtensoep (€ 3,50) bij met wortelbrood (€ 1,80), ik ga voor tomatensoep met balletjes (€ 3,50) en een baguette (€ 0,30). Als toetje kiezen we allebei resoluut voor een brownie. Opvallend: de borden zijn hier van karton, het bestek van composteerbaar plastic. Alles wordt dus opnieuw gebruikt om ecologisch verantwoorde groenten te kweken. Maar alles gaat wel in een grijze vuilniszak. Is duurzaamheid dan toch meer marketing dan realiteit? En wat is er mis met borden en bestek afwassen van wie in the house eet? Ach ja, de soep is hartig en lekker, de salades zijn vers en smaakvol, en de brownie is heerlijk. Al zitten we in een fastfoodketen en stellen we ons wat vragen bij de waarachtigheid van het concept, we hebben hier wel het gevoel dat we een gezonde en voedzame maaltijd eten.

Hoofdgerecht: e 3,50 - e 7 Nagerecht: e 1,80 - e 3,80

Ma tot zo van 8u tot 20u