Direct naar artikelinhoud

Film Fest Gent kiest nieuw talent voor competitie

Film Fest Gent heeft zijn twaalf films geselecteerd voor de officiële internationale competitie. Daarbij zit één Belgische film: Zagrosvan Sahim Omar Kalifa (Baghdad Messi), die in Gent in wereldpremière gaat.

In de selectie zitten geen ronkende namen - geen regisseurs die bij een breed publiek bekend zijn - maar volgens artistiek directeur Patrick Duynslaegher gaat het wel om een mooie selectie uit het beste wat de internationale cinema te bieden heeft. "De internationale competitie vertoont het nieuwe werk van in het arthouse circuit gerenommeerde regisseurs als János Szász, Luca Guadagnino, Yorgos Lanthimos, Joachim Trier, maar focust vooral op jong, nieuw of nog onbekend talent", stelt Duynslaegher.

"Ondanks hun grote verschillen hebben de geselecteerde films allemaal een ding gemeen: de passie en gedrevenheid waarmee de filmmakers hun verhaal vertellen. In de gepaste filmische vorm en met de juiste emoties om de toeschouwer te prikkelen, te ontroeren, te vermaken en te verbazen."

Een internationale jury zal twee prijzen uitreiken, die voor Beste Film en de Georges Delerue Award voor Beste Muziek of Sound Design, samen goed voor een prijzenpot van bijna 70.000 euro. Het 44ste Film Fest Gent loopt van 10 tot en met 20 oktober in verschillende Gentse bioscoopzalen.