VTM NIEUWS
Volledig scherm
© VTM NIEUWS

Wielrenner (54) gereanimeerd tijdens Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers

Op de Muur van Geraardsbergen hebben hulpverleners vandaag tijdens de Ronde van Vlaanderen voor liefhebbers een wielrenner (54) moeten reanimeren. De man kreeg door de zware inspanning wellicht een hartstilstand. Hij werd naar het ziekenhuis in Geraardsbergen gebracht. Zowat 16.000 Flandriens van over de hele wereld reden hun eigen Ronde van Vlaanderen. In totaal starten 63 nationaliteiten uit alle windstreken. 

3 reacties

  • Rik Lameyze

    5 jaar geleden
    Als je van mensen met een oranje hesje met organisatie op, blijven beweren dat het parcours voor de wieler toeristen verkeerd vrij is. Ben je niet goed bezig. En als een vrouwelijke collega af komt en iedereen aan de nadar weg jaagt en een mindervalide die probeerde terug te keren uit kavert. Dan is dat een heel mooi voorbeeld van hoe het niet moet. Een schande.
  • carlos de picker

    5 jaar geleden
    Wielertoerisme is een mooie sport. Wel opletten om niet ongetraind zware inspanningen te doen. Velen starten aan de Ronde zonder deftige, of zelfs enige voorbereiding en dat is gevaarlijk. Het is een niet te onderschatten uitdaging. Hierbij zeg ik niet dat de man in kwestie onvoorbereid was, enkel dat velen dat niet zijn. Veel beterschap aan deze onfortuinlijke wielerliefhebber.
  • Noella Vancompernolle

    5 jaar geleden
    Veel beterschap aan de onfortuinlijke wielrenner. Mag het een troost zijn dat hij gepromoveerd is van wielertoerist naar wielrenner.