Direct naar artikelinhoud

Televisie ‘Dynasty’-acteur Christopher Cazenove overleden

De Britse acteur Christopher Cazenove (66) is woensdag overleden aan de gevolgen van een bloedvergiftiging die hij eind februari opliep. Cazenove zal vooral herinnerd worden als Ben Carrington uit de in de jaren ’80 populaire soap Dynasty. Hoewel Cazenove vooral een tv-acteur was, sleepte hij dankzij zijn Dynasty-roem ook een aantal Hollywoodrollen in de wacht, in Three Men and a Little Lady en A Knight’s Tale. Het nieuws over de dood van Cazenove komt er amper een week na het overlijden van die andere Dynasty-ster John Forsythe, die in de serie de rol van olietycoon Blake Carrington, de broer van Cazenoves personage, voor zijn rekening nam.

Theater

Subsidies BAFF op de helling na ontslag Tom Van Bauwel

Patrick Allegaert van de beoordelingscommissie theater stelt dat de subsidie van het Antwerpse BAFF herbekeken moet worden nu Tom Van Bauwel er artistiek leider af is. Steven De Lelie, Van Bauwels opvolger, spreekt van een heksenjacht. “Is de commissie bang om theater te subsidiëren waar wel volk op afkomt en dat niet financieel in de miserie zit?”

De commissie heeft haar twijfels over de veranderde artistieke plannen en de “diffuse” verhouding tussen het BAFF/Raamtheater en Theater aan de Stroom, waar De Lelie tot voor kort artistiek leider was. “Beide theaters beogen eenzelfde publiek, dus het zou gek zijn om niet samen te werken op vlak van communicatie. Jaarlijks plannen we één coproductie. Wat kan men daar vanuit het beleid op tegen hebben?”, zegt De Lelie.

Muziek

Tom McRae, Paolo Conte en Absynthe Minded op Dranouter

Tom McRae, Nouvelle Vague, Paolo Conte, Absynthe Minded, Hindi Zahra, Caroline Chocolate Drops, Daan, Rob Sawyer, Isbells, Staff Benda Bilili, Vaya Con Dios en La Bottine Souriante zijn de eerste namen op het festival van Dranouter, van 5 tot 8 augustus. De ticketverkoop start half april. Sinds dit jaar noemt Dranouter zichzelf geen folkfestival meer, al beloven de organisatoren trouw te blijven aan hun roots.