Direct naar artikelinhoud

Iljo Keisse klaar voor hoofdrol in Gent

Een goeie Iljo Keisse gisterenavond bij de start van de tweede avond van zijn zesdaagse. Hij schreef meteen de afvalling op zijn naam, in een rechtstreeks sprintduel met leider Kenny De Ketele. Beide Gentenaars blijven gretig punten sprokkelen. Gretiger dan de Denen Rasmussen-Morkov.

Tim Mertens en zijn Nederlandse ploegmakker Pim Ligthart sloten de openingsavond van de Gentse zesdaagse met winst in de tweede ploegkoers af. Gisterenavond, bij de start van de tweede wedstrijddag, deden ze een gooi naar de zege in de puntenrit. De Belgisch-Nederlandse formatie botste op de gretige leiders Kenny De Ketele en Leif Lampater. Het Belgisch-Duitse duo ging net als dinsdag gretig op zoek naar puntengewin.

Ook in de ploegafvalling, het tweede nummer van de avond. Een felle koers trouwens waarin, bijna tegen de traditie in, geen geschenken werden uitgedeeld. Deze afvalling eindigde op een sprint tussen Iljo Keisse en Kenny De Ketele. Het publiek reageerde laaiend enthousiast. Keisse haalde het, kreeg het overgrote deel van de toeschouwers op de banken en trakteerde hen op het bekende wiegende gebaar van een kersverse papa. Dankzij deze winst beenden Keisse-Schep qua punten de leiders De Ketele-Lampater bij.

He was al het tweede succesje voor Keisse tijdens deze Gentse zesdaagse. Dinsdagavond won hij de individuele afvalling. Het ziet er naar uit dat de fans van het troetelkind van ’t Kuipke niet moeten twijfelen. Keisse-Schep zijn klaar om een hoofdrol te spelen. Al is het natuurlijk nog lang. Zeker voor iemand die sedert begin juli niet meer in een wedstrijd uitkwam.

Rasmussen-Morkov

En de Denen Rasmussen-Morkov? Vorig jaar in de regenboogtrui winnaars van deze Gentse zesdaagse. De baanronde, het derde nummer gisterenavond, is hun specialiteit. Dinsdagavond klokten ze de scherpste chrono. Gisterenavond deed Franco Marvulli, gelanceerd door zijn landgenoot Alexander Aeschbach, beter. Met 8.77 seconden zetten de Zwitsers de beste tijd neer. Rasmussen-Morkov kwamen drie honderdsten te kort, Keisse-Schep zeven honderdsten. Opvallend: met 8.85 klokten Keisse-Schep exact dezelfde tijd als op de openingsavond.(FHN)

Stand om 21.30 uur:

1.De Ketele-Lampater 91

2.Bartko-Hondo 53

Op 1 ronde:

3.Keisse-Schep 93

4.Marvulli-Aeschbach 76

5.Rasmussen-Morkov 69

6.Mertens-Ligthart 62

7.Stam-Van Bon 55

8.Mouris-Stroetinga 41

9.Madsen-Hester 21

10.Roberts-Kneisky 21

Op 4 ronden:

11.Donadio-Vermeulen 28

12.Van der Sande-Muller 9

Op 6 ronden

13. De Neef-Schets 14.