Direct naar artikelinhoud

'Ik lees eens na, dat is alles' Liesbeth Peeters

"Free krijgt eigenlijk niet zo erg veel huiswerk. Ze zit in het vierde leerjaar en krijgt enkel maandag, dinsdag en donderdag een taak mee voor thuis. Dat is telkens maar één blaadje of een oefening in het werkschrift. Er is soms wel een toetsenweek waar ze wat meer voor moet studeren. Maar ik heb het geluk dat Free redelijk zelfstandig is. Ik hoef maar te zeggen: 'Ga naar boven, doe je huiswerk en kom dan maar terug naar beneden.'

"Echte begeleiding heeft ze niet nodig. Wel vind ik het belangrijk om eerst te checken of ze haar taak wel begrepen heeft en daarna alles nog eens na te lezen. Het is al eens voorgevallen dat Free een taak mee kreeg die zelfs ik niet begreep. Daar heb ik toen een post-it opgeplakt voor de leerkacht. Die heeft de taak later in de klas het nog een keer uitgelegd.

"De school zet redelijk goed in op zelfstandigheid bij de leerlingen. Zo krijgen ze een toetswijzer mee waarop uitgelegd wordt hoe ze best leren. Toen Free pas begon in het eerste leerjaar heb ik haar wel begeleid. Huiswerk was tenslotte nieuw voor haar."