Direct naar artikelinhoud

Guinée58 doden bij betoging van oppositie

Bij een betoging van de oppositie zijn in Conakry, de hoofdstad van Guinée, 58 mensen gedood. Dat meldt een arts van het universitair ziekenhuis van Donka, waar tientallen lijken werden binnengebracht. De politie sloeg de betoging uiteen. Volgens een lid van het Rode Kruis vroeg de legerleiding om alle lijken naar het militaire kamp Alpha Yaya Diallo, de thuishaven van de junta, te brengen. Doel was de lijken te laten verdwijnen, aldus de medewerker.

TurkijePremier bouw extra luchthavens in Istanbul

De Turkse premier Recep Tayyip Erdogan heeft de bouw van nieuwe luchthavens voor Istanbul aangekondigd. Turkije zal de komende 25 jaar zowat miljard euro investeren in infrastructuur en communicatie. Er is volgens Erdogan ook nood aan de bouw van een derde brug over de Bosporus, om de Aziatische en Europees delen van Istanbul met elkaar te verbinden. Istanbul, met 12 miljoen inwoners, heeft nu twee burgerluchthavens: de luchthaven Atatürk in het westelijke deel, en de nieuwe luchthaven Sabiha-Gökcen in het Aziatisch deel van de stad. Maar dat is onvoldoende, volgens Erdogan.

MaleisiëToch stokslagen voor vrouw die bier dronk

Een religieuze rechtbank in Maleisië heeft een vonnis gehandhaafd tegen een vrouw die tot stokslagen was veroordeeld omdat ze bier had gedronken. Kartika Sari Dewi Shukarno, een 32-jarige moeder van twee kinderen, zal de eerste vrouw worden die stokslagen krijgt krachtens de islamitische wetgeving. Ze zal zes stokslagen krijgen omdat ze in een nachtclub bier had gedronken. Voor moslims in Maleisië is alcohol verboden. De minister van Vrouwenzaken in Maleisië noemde de straf eerder ‘niet in verhouding tot de overtreding’.

DuitslandIslamisten opgepakt na dreigvideo’s

Na de dreigementen van terreurnetwerk Al Qaida tegen Duitsland zijn in München twee vermoedelijke islamisten preventief opgepakt. Dat maakte Wilhelm Schmidbauer, politiehoofd van München, bekend. De arrestaties gebeurden tegen de achtergrond van het Oktoberfest in Munchen, waarvan beelden werden getoond in dreigvideo’s. Het zou gaan om een louter preventieve maatregel, de mannen werden nog geen misdrijven verweten. Ook de veiligheidsmaatregelen tijdens de festiviteiten werden serieus verscherpt.