Direct naar artikelinhoud

Evertonfans sluiten Fellaini weer in de armen

Een ijverige Marouane Fellaini kreeg weer de handen op elkaar van de Evertonfans, die hem vorige week nog op boegeroep trakteerden.

De laatste minuten in Everton-Manchester City tikten weg toen Fellaini David Silva met zijn sterke lijf van de bal zette. Een stevig applaus steeg op uit de tribunes in Goodison Park. De fans die onze landgenoot in de FA Cup-wedstrijd tegen Wigan, na een lusteloze prestatie en een reactie op verwensingen van fans, hadden weggehoond, sloten 'Big Fella' weer in de armen. Over zijn forfait voor een signeersessie werd niet meer gepraat. Zeker niet meer toen hij in blessuretijd een counter opzette en invaller Jelavic de 2-0 aanbood.

Fellaini kon met de bal aan de voet niet verbergen dat hij wat in een dipje zit, maar in de duels toonde hij wel de juiste spirit. Misschien wel een beetje te veel. In minuut acht pakte hij zijn tiende gele kaart van het seizoen en verzekerde zich zo van twee weken vakantie na de dubbele interland: tien gele kaarten betekenen twee wedstrijden schorsing. Fellaini ontsnapte diep in de tweede helft zelfs aan rood toen een schot van Tévez in de zestien tegen zijn opgestoken hand vloog. De ref legde de bal net buiten het strafschopgebied.

Overigens had Everton ook reden tot klagen over de arbitrage. Het arbitrale kwartet keurde de openingstreffer van een sterke Mirallas onterecht af wegens buitenspel.