Direct naar artikelinhoud
Sport

Van Avermaet overweegt deelname aan Luik-Bastenaken-Luik

Greg Van Avermaet.Beeld Photo News

Greg Van Avermaet rijdt zondag zijn dertiende Ronde van Vlaanderen. "De conditie is perfect. Misschien zelfs zo goed dat ik de Ronde nu eindelijk eens kan winnen", lachte de CCC-kopman. Maar hij ziet zichzelf niet als topfavoriet. "Ik plaats mezelf onder Jungels, Stybar en Van Aert."

Van Avermaet rekt zijn klassieke voorjaar misschien nog een keer tot en met Luik-Bastenaken-Luik. Nu de finale werd hertekend en het na de laatste hindernis, de Roche-aux-Faucons, vijftien kilometer lang in dalende lijn gaat tot de (vlakke) finish in het centrum van Luik, sluit zijn ploegleider bij CCC Valerio Piva de mogelijkheid niet helemaal uit.

"Daarover beslissen we pas in een later stadium. Laat hem nu maar eerst focussen op de Ronde en Parijs-Roubaix en zien hoe hij die twee klassiekers verteert. Ook de Gold Race staat in principe op zijn programma. Van Avermaet voelde er zich de voorbije jaren altijd vrij goed, maar leunde telkens tegen zijn limiet aan."

Wel zeker is dat Van Avermaet, net als vorig jaar, het eerste deel van zijn seizoen afsluit in de Ronde van Yorkshire (2-5 mei). "Hij verdedigt er zijn titel en kan in de slotrit al eens proeven van het WK-parcours."