Direct naar artikelinhoud

Amerikanen zijn grootste Bordeaux-drinkers

Amerikanen zijn het afgelopen jaar de belangrijkste consumenten van bordeauxwijn geweest. Ze zijn daarin de Duitsers voorbijgerend, zegt het CIVB, de interprofessionele raad van wijnboeren die bordeauxwijn produceren. De verkopen aan Amerikaanse klanten stegen vorig jaar met 77 procent, en ook in volume werd er voor zo'n 20 procent meer aan Amerikanen verkocht. Vooral flessen uit het wijnjaar 2000 waren begeerd, zegt het CIVB, vooral vanwege de connotatie met het millenniumgebeuren.

Zakenbanken geven budgetles aan fils à papa

Enkele chique handelsbanken in de Londense City geven cursussen waarin kinderen met stinkend rijke ouders kunnen leren omgaan met stapels euro's. De banken leren hen om doelmatig met geld om te gaan, en zelfs om echte vrienden te onderscheiden van profiteurs.

Vijfendertigduizend dollar voor een truffel

Eén enkele Toscaanse truffel, 410 gram zwaar, werd het afgelopen weekend verkocht voor zo'n 35.000 dollar. Dat is meer dan zesmaal de waarde van dezelfde vrucht in goud, zei het veilinghuis dat de truffel verkocht. Tijdens de veiling werden nog een twintigtal andere truffels verkocht. Samen waren ze goed voor een opbrengst van zo'n 120.000 dollar. Dat geld gaat naar speciale ziekenhuizen in Florence, Los Angeles en New York, en naar ontwikkelingsprojecten voor armen in Argentinië.

(Belga / RMe)