Direct naar artikelinhoud

Paris Hilton na drie dagen uit cel, maar met huisarrest

LOS ANGELES l Societyfiguur en hotelerfgename Paris Hilton is na drie dagen gevangenschap vrijgelaten uit de gevangenis van Lynwood in LA. Ze kreeg eerder een celstraf van 45 dagen opgelegd, die wegens goed gedrag al tot 23 was teruggeschroefd.

De blondine zal, wegens medische redenen, de rest van haar straf thuis uitzitten, onder elektronisch toezicht. "Paris is geschikt bevonden om haar straf verder thuis uit te zitten", aldus de gevangenisdirectie. "Ze heeft een enkelband om en zal veertig dagen thuis moeten blijven." Er werden twee dagen van haar straf afgetrokken omdat zondagnacht en donderdagochtend werden meegeteld.

De beslissing voor haar vrijlating werd genomen na "uitvoerige consultatie van het medische personeel". Details over haar medische toestand werden niet vrijgegeven, maar woensdag mocht Hiltons psychiater wel bij haar op bezoek.

Hilton bood zich zondagnacht aan bij de gevangenis nadat ze net daarvoor nog te gast was op de MTV Movie Awards. Gisterenochtend vroeg, iets na twee uur 's nachts, verliet ze de gevangenis onopgemerkt.

Hilton moest naar de gevangenis wegens rijden zonder een geldig rijbewijs. Eind februari werd ze tegengehouden omdat ze te hard reed. Enkele weken voordien was haar rijbewijs ingetrokken wegens dronkenschap achter het stuur.

Volgens sommige bronnen zou Hilton een bod hebben gekregen van een half miljoen dollar om een gevangenisdagboek bij te houden. (Belga/WE)