Direct naar artikelinhoud

TV-JULES KIJKT

Maandag t/m donderdag, 21u30, Eén

Lege doos in geschenkverpakking

"Ik kan dit makkelijk tot mijn zeventigste doen", liet Marcel Vanthilt zich in een interview ontvallen. Alsof hij wou waarschuwen vooral niet te veel te verwachten van de zoveelste 'gepimpte' versie van zijn zomerse talkshow. De multi-inzetbare gastheer die eerder al een villa, een circustent en een botsautokraam draaiende hield, mocht dit keer opdraven als gerant van Hotel M. Een zeven meter hoge rode letter te midden van het Roeselaarse Stationsplein waarrond zich dagelijks mondige mensen zouden verdringen voor boeiende gesprekken, fijne verrassingen, een pittig actuaquizje en binnen- en buitenlandse top-acts. Voor u halsoverkop de koffers pakt om er een kamer te boeken toch even dit. De wervende brochure stemt niet helemaal (of helemaal niet) overeen met het beloofde vertier. En wij kunnen het weten. Twee dagen hebben we er gelogeerd en zijn er inmiddels weer vertrokken omdat er amper iets te beleven viel.

Politici Hilde Crevits en Ben Weyts, die voor de politiek zich van zijn persoonlijkheid meester maakte een blond ventje met media-ambities was, verveelden snel met hun nietszeggende smalltalk. Beroepsanimator Vanthilt zat erbij, keek ernaar en stelde af en toe een onnozel quizvraagje waarop hij voor het gemak zelf het antwoord gaf. Om de 'selfie'-rubriek af te trappen werd een beroep gedaan op de diensten van de Russische 'bimbo' Olga. De 'babe' uit The Sky Is the Limit had de Louboutins ingeruild voor modieuze laarsjes om tractorgewijs het 'heilige gras' van rijke gemaal Harry een beurt te geven. Daar bleek de immer strak gespannen groothandelaar in sierlijsten allerminst mee opgezet en het mag een wonder heten dat er geen klappen vielen. Jammer! Even later zat het duo alweer vredig in de studio te blinken en onthulde Olga dat ze af en toe passioneel het penseel ter hand nam. In de schilderkunst vond ze immers 'roest en satisfaction'.

Daags nadien checkten Marc Coucke en Thuis-duo 'Jana en Lowieke' in voor een royale portie lulkoek. De flamboyante ondernemer bleek niet enkel voetbal- en wielerliefhebber maar ook een hartstochtelijke - "ik weet dat jullie tijdens de Romereis hebben gemuild" - soapliefhebber en dat kwam goed uit. Verder spoot Frieda Van Wijck heur haar wit, mocht tv-kok Wim Ballieu gratis promotie maken voor zijn 'Balls & Glory'-gehaktballen en werden het paardenloze paardengezelschap Cavalia en de merkwaardige Belgium's Got Talent-laureaat Michael Lanzo op de argeloze kijker losgelaten. Alles samen lang niet genoeg om een langer verblijf zelfs maar te overwegen. De eerste afleveringen van deze oeverloos voortkabbelende talkshow waren wraakroepend oninteressant en maakten vooral duidelijk dat je een al uitgerafeld format niet ongestraft als een nieuw programma kunt blijven verkopen. Net als de eerder genoemde Olga bleek Hotel M niet meer dan een lege doos in geschenkverpakking. We wensen Marcel Vanthilt bij deze veel sterkte toe en hopen van harte dat hij voor zijn zeventigste een interessantere job vindt.