Direct naar artikelinhoud

Disney-figuren uit 'Frozen' leven voort in boek en Lego

Het zou zonde zijn om het succes van Frozen, de blockbuster uit 2013, te laten wegdeemsteren, moet Disney hebben gedacht. Onder de noemer Frozen Northern Light lanceert het mediabedrijf een vervolg op het verhaal van de prinsessen Anna en Elsa. Over twee weken komt zo het boek Journey to the Light op de markt, waarbij de protagonisten 224 bladzijden de tijd krijgen om een avontuur te beleven. Tegen eind volgend jaar moeten er zo negen boeken in de winkelrekken liggen.

Daarnaast mag ook Lego aan de slag met het verhaal. Het Deense speelgoedbedrijf is van plan om een korte geanimeerde reeks over Frozen te maken. De viertal afleveringen zouden rond Thanksgiving, eind november, klaar zijn. In de kortfilms zullen ook de originele stemmen, zoals Kirsten Bell en Idina Menzel, opdraven.

Frozen geldt als een van de meest succesvolle Disney-films ooit. Wereldwijd bracht de film naar schatting 1.130 miljard euro op, goed voor zo'n 354 miljoen euro winst. Wat de franchise betreft, behoort Frozen tot de vijf lucratiefste films van Disney.