Direct naar artikelinhoud

Nog zeker twee seizoenen van 'Game of Thrones'

HBO laat nog twee seizoenen maken van de populaire fantasy-serie Game of Thrones. Dat maakte het mediabedrijf gisteren bekend, twee dagen nadat het vierde seizoen begon met ongekend hoge kijkcijfers. Game of Thrones loopt sinds 2011 en is een van de populairste tv-series van dit moment. De boeken van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin vormen de basis voor de reeks. Niet alle boeken uit de reeks zijn al verschenen. Aan het vijfde en voorlaatste boek van de reeks is Martin momenteel aan het werken. Aangezien hij aan het vierde boek alleen al zes jaar bezig was, is het goed mogelijk dat de tv-serie de boeken zal inhalen. De voorbije vier jaar verscheen elk jaar een nieuw seizoen op antenne. Men verwacht dat er acht à negen seizoenen nodig zijn om het verhaal helemaal te vertellen. De makers van de serie zouden dan ook al gesproken hebben met Martin over wat er in de laatste boeken zal gebeuren.

Hugo Claus' werk brengt 15.000 euro op

Een veiling van werken van schrijver en kunstenaar Hugo Claus heeft 15.000 euro opgebracht. Dat meldt veilinghuis Catawiki. Aanleiding voor de veiling was de 85ste geboortedag van de in 2008 overleden schrijver. De veiling lokte behalve veel Belgen ook veel Nederlandse bieders. Naast kunstwerken werden ook bibliofiele uitgaven aangeboden. Een uitgave van De dief van liefde uit 1985 werd voor bijna 900 euro verkocht. Een gesigneerde eerste druk van Het verdriet van België ging voor bijna 600 euro onder de hamer.

Geen Werchter Boutique dit jaar

Werchter Boutique, een festival dat steevast opgebouwd is rond een absolute headliner, gaat dit jaar niet door. Net als in 2011, toen eveneens een jaar overgeslagen werd, vonden de organisatoren voor dit jaar geen geschikte act. Het festival ging in 2008 van start met onder meer Santana. In 2009 en 2010 waren achtereenvolgens Madonna en Prince van de partij. In 2012 was Metallica headliner en vorig jaar Muse.

De Rotselaarse burgemeester Dirk Claes ontkent met klem de berichtgeving van de Corelio-kranten. Die beweerden dat Werchter Boutique dit jaar niet georganiseerd kon worden wegens afspraken over het aantal festivals dat jaarlijks in Werchter mag georganiseerd worden. "Er zijn met de organisatoren mondelinge contacten geweest om het festival te organiseren en wij hebben bevestigd dat dit kon. Later hebben ze zelf beslist om het niet te laten doorgaan. Er is dus gewoon geen aanvraag gebeurd. Hadden ze er wel een ingediend, dan was het festival wel doorgegaan", zegt Claes.