Direct naar artikelinhoud

Ogunjimi wacht op FIFA voor transfer naar Mallorca

Bij Mallorca maken ze zich sterk dat Genkspits Marvin Ogunjimi (23) de komende vier seizoen in Spanje speelt. Omdat de laatste transferpapieren pas ná de deadline bij de FIFA aankwamen, moet die zijn zegen geven. Die kans is echter klein.

In Genk gingen ze er woensdag om 23 uur van uit dat alle transferactiviteiten over waren. De laatste inkomende transfer (linksachter Grimi) was net afgerond en de interesse voor Ogunjimi, spits met transferaspiraties en in beeld bij Newcastle en Mallorca, leek maar niet concreet te worden. Tot er omstreeks half twaalf plots een nieuwe e-mail uit de lucht kwam vallen: een aanlokkelijk bod van circa 2,4 miljoen euro op Ogunjimi, afkomstig van het Spaanse Real Mallorca. De leden van de Genkse raad van bestuur besloten, na snel beraad, op het voorstel in te gaan. Voor het verstrijken van de deadline had Genk de transfer in het FIFA-systeem geregisteerd.

Zo'n 3600 kilometer, in het Hyatt Regency hotel in Baku, zat Rode Duivel Ogunjimi te wachten op de afhandeling van de transfer. Enkele minuten voor twaalf, dicht tegen de deadline, rolde daar zijn vierjarig contract van de fax. Ogunjimi zette meteen zijn krabbel en zond een kopie van zijn paspoort mee. Die documenten raakten, per fax, op tijd bij de bevoegde instanties, de anderen niet. De Spaanse profliga schreef Ogunjimi nog voor twaalf uur in als speler van Mallorca. De laatste vrijgavepapieren kwamen echter pas na middernacht aan bij de FIFA, te laat dus. En de wereldvoetbalbond lacht niet met te late overgangen. Vorig jaar weigerde de wereldvoetbalbond vier transfers die ook de deadline overschreden (onder meer die van Vanden Borre naar Genk) goed te keuren.