Direct naar artikelinhoud

Ook huisdieren voelen de recessie

In Groot-Brittannië maakt de financiële crisis nu ook viervoetige slachtoffers. Nu de recessie zich aan den lijve laat voelen, gaan mensen namelijk meer en meer besparen op de hond. Dat heeft de voorbije maanden al geleid tot een overbelasting van de asielen. In elk van de zeventien centra van de Dogs Trust, de grootste Britse liefdadigheidsinstelling voor honden, werd een stijging gesignaleerd van het aantal achtergelaten honden. Daardoor is de wachtlijst voor dieren die een nieuw baasje nodig hebben, opgelopen van drie maanden tot een half jaar. Dierenorganisaties bieden nu advies aan over de manier waarop de kosten van een huisdier kunnen worden beperkt. Zo wordt aangeraden droog voedsel te kopen in plaats van blikjes en geen extravagante halsbanden te kopen.

Siciliaanse huisartsen behandelden jarenlang gestorven patiënten

In Sicilië hebben huisartsen jarenlang overleden mensen op hun patiëntenlijst gezet, zo ontdekte de Italiaanse politie. In totaal gaat het om 51.000 gestorven personen. Per patiënt streken de dokters jaarlijks een vergoeding van 38 euro op van de regionale gezondheidsinstanties. De meest zuidelijke regio van Italië zou zo jaarlijks een goede 2 miljoen euro uitgetrokken hebben voor de gezondheid van haar overleden burgers. De totale schade wordt geraamd op 14 miljoen euro, maar dat cijfer kan nog oplopen.

BMW ontwikkelt autosleutel die benzine zelf betaalt

BMW wil binnenkort een auto lanceren die zelf de benzinerekening betaalt. Chauffeurs zouden enkel hun autosleutel voor de benzinepomp moeten houden en door een kleine chip met de bankgegevens van de bestuurder, die in de sleutel is ingebouwd, zou de rekening worden betaald. BMW onthulde een prototype op een beurs in Parijs. Het Duitse Federale Bureau voor Informatieveiligheid onderstreept dat de autosleutel voldoet aan de normen voor de beveiliging van bankgegevens en gaf de nieuwe uitvinding groen licht.

Zwarte Piet rijdt fietser aan

Een Nederlandse jongen verkleed als Zwarte Piet heeft zaterdagmiddag een 64-jarige fietser uit het Nederlandse Apeldoorn aangereden. De jongen was naar eigen zeggen erg gehaast omdat hij naar Sinterklaas moest en gaf zijn adres en telefoonnummer aan de man, die een pijnlijke hand en schouder overhield aan de botsing. Later op de dag bleken dat de gegevens niet klopten en stapte de Apeldoorner naar de politie.

Kerstfeestjes verboden aan Kroatische staat

In Kroatië mogen staatsbedrijven en -organisaties vanwege de financiële crisis op Kerstmis en Nieuwjaar niet langer geschenken uitdelen of feestjes organiseren. Het verbod komt er nadat eerder was aangekondigd dat de lonen in de publieke sector bevroren zouden worden volgend jaar. Eerste minister Ivo Sanader beklemtoont dat er geen reden tot paniek was, maar dat zijn land "de crisis serieus moest aanpakken". "Ik geloof dat we met de genomen maatregelen volgend jaar een diepere crisis kunnen vermijden."