Direct naar artikelinhoud

Joe Pesci verdikt maar krijgt rol niet

De Amerikaanse acteur Joe Pesci, bekend van onder meer Goodfellas en Raging Bull heeft de producers van de film over maffiabaas John Gotti aangeklaagd. Pesci beweert dat hij een contract had om in de huid te kruipen van maffiabaas Angelo Ruggiero, een vriend van Gotti. Een belangrijke bijrol in de film die hem drie miljoen dollar zou opleveren. Pesci was er alles aan gelegen om een geloofwaardige Ruggiero neer te zetten. Hij stopte zelfs met gezond eten en kwam al vijftien kilogram bij om beter op de zwaarlijvige maffiabaas te lijken.

Alleen hebben de producers zich volgens Pesci niet aan hun woord gehouden. Ze willen dat Pesci nu de minder belangrijke rol van ‘Gaspipe’ Casso speelt. Bovendien ziet hij ook zijn gage verminderen tot één miljoen euro. Contractbreuk, meent Pesci, die de producers ervan beschuldigt zijn naam onrechtmatig gebruikt te hebben om de film te promoten. De acteur eist zijn salaris van drie miljoen dollar als schadevergoeding.

Fiore Films ontkennen alles en zeggen dat Pesci al maanden geleden uit het Gotti-project gestapt is. Producer Marc Fiore geeft toe dat ze onderhandeld hebben, maar beweert dat Pesci opstapte nog voor er een akkoord was. “Hij verdoet zijn tijd en de tijd van anderen.”

De opnames van de Gotti-film starten in januari. Onder meer John Travolta en Al Pacino spelen maken hun opwachting in de prent.