Direct naar artikelinhoud

Brussels viert eindelijk eerste overwinning van het seizoen

Domien Loubry heeft Brussels naar de eerste zege van het seizoen geleid. Het Sportcentrum van Neder-Over-Heembeek smaakte het enorm. Zijn naam werd gescandeerd, de ovatie was lang.

Veertien punten en vier assists waren zijn cijfers, maar Loubry deed veel meer. Hij bracht enthousiasme en creativiteit. Krikte zijn ploegmaats naar een hoger niveau. Eerst naast, dan over Bergen.

"Dit doet zo'n deugd. Dit is de zege die we nodig hadden. En verdienden", zei Loubry. "Na het eerste quarter (10-24 stand, RBE) vreesde ik het ergste. We speelden monotoon en tam."

Het eerste quarter was een gezondheidswandeling voor Bergen. Brussels bracht niets, geen overtuiging, geen energie. Bij 15-29 (12') leek de match al in een beslissende plooi te liggen.

De omschakeling naar zonedefensie gooide het spelbeeld totaal om. Plots kon Brussels de scoremachine stoppen, Gamble kwam het midden vullen, Licho ging de rebound beheersen. Loubry schakelde een versnelling hoger, Sims nam nu wel initiatief. Brussels naderde tot 25-31, een driepunter van Sims bracht halfweg verrassend evenwicht: 37-38.

Na rust bleef het verschil klein. Bergen hield de leiding in handen: 51-58 en nadien 60-65, maar bij 68-67 dunkte Washburn Brussels op voorsprong. Loubry gaf de doodsteek met een 10-2 eindjump naar 78-69.

"Inconsistentie! Het blijft ons grootste probleem", zei Bergencoach Defraigne. "De opponent verandert van defensie en wij verliezen de pedalen."