Direct naar artikelinhoud

Verschueren fluit Duchâtelet terug

Michel Verschueren, voormalig manager van Anderlecht, is boos. "Te pas en te onpas wordt mijn naam gelinkt aan het idee van de BeNeLiga, terwijl ik afgestapt ben van mijn oorspronkelijke standpunt. Het is juist dat ik in 1996 het idee van een BeNeLiga heb gelanceerd. Dat kwam omdat de 18 eersteklassers toen een tv-pot hadden van alles samen amper 50 miljoen Belgische frank. Tegenover Nederland stonden wij in een bijzonder zwakke positie. Vandaag is veel veranderd. Telenet geeft vandaag zelfs 53 miljoen euro. Dat is 2 miljard Belgische frank. Slecht zou ik zoiets niet noemen." Verschueren betwist ook dat het huidige bestuur van Anderlecht gewonnen is voor het idee van Duchâtelet.

Wielerploeg Garmin gaat voor verjonging

Wielerploeg Garmin heeft zijn selectie van 29 wielrenners voor 2013 voorgesteld. Nooit eerder trad Garmin met een jongere groep aan. "2012 was ons beste seizoen", verwees Garminmanager Jonathan Vaughters naar de eindoverwinning in de Giro van Ryder Hesjedal. Garmin rekent opnieuw op de Canadees voor het grote rondewerk. Het Amerikaanse team haalde verscheidene jonge renners, zoals de Amerikaan Caleb Fairly en de Australiërs Rohan Dennis, Lachlan Morton en Steele Von Hoff. Daarnaast heeft Garmin ook de Belgen Sebastien Rosseler, Johan Vansummeren en Nick Nuyens in de rangen. De van Saxo Bank overgekomen Nuyens moet vooral in de klassiekers een rol van betekenis spelen.

Nadal past voor Australian Open

Rafael Nadal heeft zijn terugkeer nog eens met twee maanden uitgesteld. De 26-jarige Spanjaard past onder meer voor de Australian Open. Pas in februari zal de voormalige nummer één van de wereld weer tennissen. Bedoeling is om eind februari een comeback te maken in het Mexicaanse Acapulco. Door een knieblessure kwam Nadal niet meer in actie sinds hij op 28 juni uitgeschakeld werd in de tweede ronde van Wimbledon. Deze week zou hij zijn wederoptreden maken in Abu Dhabi. Door een maag- en darminfectie ging dat niet door. "Mijn knie voelt al veel beter, de revalidatie verloopt voorspoedig, maar het buikvirus heeft ervoor gezorgd dat ik afgelopen week niet kon trainen", zei Nadal.