Direct naar artikelinhoud

Sjarapova overweegt boycot fotoshoot WTA

Maria Sjarapova kan er niet bij dat ze een boete van 700.000 dollar (450.000 euro) riskeert als ze niet ingaat op de eis van de WTA om een fotoshoot te doen enkele dagen voor het toernooi van Rome.

"Het is gewoon niet juist om mij - en andere speelsters - te vragen zo'n lange fotoshoot te doen", zegt Sjarapova. "De WTA-tour geeft er niet om wat de speelsters denken. Ze zullen nu wel zeggen: 'Kijk naar al die fantastische dingen die we gedaan hebben voor jullie.' Maar geloof me, zij profiteren daar net zo van. Ik wil dat de mensen begrijpen dat dit niet enkel om één fotoshoot gaat, maar om een lange lijst van dingen waarbij de WTA de speelsters compleet negeert."

De WTA wil naar eigen zeggen met zo'n shoot alleen maar het imago van de speelsters opvijzelen. "Dit is een wereldwijde reclamecampagne en belangrijk voor het vrouwentennis", aldus een woordvoerder. "We zijn gevoelig voor de eisen van toernooien en speelsters maar ze weten hier al een tijdje van. Het staat in de regels."

Sjarapova denkt na over gerechtelijke stappen en overweegt andere speelsters in te spannen voor een boycot. Ook Henin wordt verwacht op de fotoshoot.

(FDW)