Direct naar artikelinhoud

Ferrera: 'Blij weerzien met voetbalvriend Michel'

Emilio Ferrera kijkt reikhalzend uit naar het treffen met Michel Preud'homme vanavond. De twee deelden anderhalf jaar lang lief en leed als trainersduo in Saoedi-Arabië en pakten in 2012 met Al-Shabab ook de landstitel. "Logisch dat ik een speciale band heb met Michel", zei Ferrera.

Emilio Ferrera zucht eens diep als we hem een vraag stellen over het duel Preud'homme-Ferrera, de wedstrijd in de wedstrijd. "Als je zolang met iemand hebt samengewerkt, dan is het zeker speciaal om nu tegen hem te coachen", zegt Ferrera. "Michel is wat ik noem een voetbalvriend. Andere trainers zijn collega's voor mij, maar met Michel heb ik toch een aparte band en een speciale relatie. Zeker dat eerste jaar bij Al-Shabab waren we praktisch altijd samen. We woonden op honderd meter van mekaar, we aten samen, we leefden samen. Het enige wat we gelukkig niet deden was samen slapen", lacht Ferrera. "Dus ja, het wordt een blij weerzien."

Als je elkaar door en door kent, wordt het lastig om elkaar te verrassen. "Michel zal het in elk geval proberen", weet Ferrera. "Aan mij om de juiste tegenzet te doen." Ferrera kent Preud'homme als een passionele coach en is dan ook verbaasd over de ophef die zijn gedrag langs de lijn de laatste dagen heeft veroorzaakt. "Jullie kennen Michel toch net zo goed als ik", kaatst hij de vraag terug. "Jullie hebben hem meegemaakt als trainer van Gent en Standard, en ook in het buitenland coachte hij in zijn gekende stijl. Elke trainer heeft zijn stijl en het is niet aan mij om daar een oordeel over te vellen."

Ferrera wil zich dan ook liever ver buiten de discussie over de arbitrage houden. "Ik klaag nooit over de scheidsrechters en ik zal dat ook nooit doen. Wat ik wel constateer, is dat wij één dag minder recuperatie hebben gehad dan Club Brugge en ook in onze volgende match tegen Anderlecht zal dat het geval zijn. Ik ben dus wel tevreden dat ik over een nagenoeg fitte kern kan beschikken."