Direct naar artikelinhoud

TICKER

Amerikaanse staat trekt zich verder terug uit verzekeraar AIG

De Amerikaanse overheid verkoopt voor 5 miljard aandelen van verzekeraar AIG. Daardoor zal haar belang in het bedrijf zakken tot 63 procent. De staat injecteerde in 2008 182 miljard dollar in AIG om het bedrijf van de ondergang te redden en kreeg daarvoor een belang van zowat 92 procent.

Modehuis FNG ruilt Wilrijk voor Mechelen

FNG Groep verhuist midden 2014 van Wilrijk naar een nieuwbouw in Mechelen. Het Belgische snelgroeiende modehuis met modeconcepten Fred & Ginger, Van Hassels, CKS en Baker Brigde wil het aantal medewerkers op vijf jaar tijd nagenoeg verdubbelen tot meer dan 400.

Elf ontslagen bij farmabedrijf MSD

Bij MSD Belgium, de Belgische dochter van het Amerikaanse Merck & co, verdwijnen op de site in Sint-Lambrechts-Woluwe elf banen. Het gaat niet om een collectief ontslag: in de vestiging zijn er 260 mensen tewerkgesteld.

Minder dan 1 procent van de in België geconsumeerde chocolade is fairtrade

Het aandeel van fairtrade chocolade op de Belgische markt is kleiner dan 1 procent. In vergelijking met het aantal fairtrade bananen, dat 7,5 procent bedraagt, is dat heel laag. Dat meldde de Stichting Max Havelaar maandag. Oxfam Wereldwinkels, Delhaize en Lidl zijn de drie grootste verkopers van fairtrade chocolade, samen goed voor 65 procent.