Direct naar artikelinhoud

Malin Akerman speelt Debbie Harry

Malin Akerman, bekend van de tv-serie How I Met Your Mother en de film The Proposal, zal Blondie-zangeres Debbie Harry vertolken in de film CBGB. Dat heeft de Amerikaanse entertainmentzender E! bekendgemaakt. CBGB gaat over de gelijknamige legendarische club waar Blondie in de jaren 70 regelmatig optrad. De opnames gaan volgende maand van start. Ook Rupert Grint, Ron Weasley uit Harry Potter, en Alan Rickman, spelen mee.

'Elle' geeft cover voor het eerst aan een man: David Beckham

Het magazine Elle versiert voor het eerst in de geschiedenis van het blad de volledige cover met een foto van een man. Voetballer David Beckham is de gelukkige die in bloot bovenlijf en doorweekte broek mag poseren voor de vrouwelijke lezers van de Britse Elle. Fotograaf Doug Inglish baseerde zich voor het beeld onder andere op de populaire foto's van Daniel 'Bond' Craig. Maar zo nieuw blijkt het niet dat Elle voor een mannelijk model kiest. Eerder was ook Londens burgemeester Boris Johnson al te zien op de cover van het vrouwenblad, al ging het hier om een speciaal nummer met meerdere covers om het 25-jarig bestaan van de London Fashion Week te vieren.

Kunstenares Tracey Emin mag olympische toorts dragen

De Britse kunstenares Tracey Emin is gevraagd de Olympische toorts te dragen bij de doortocht op 19 juli door haar thuisstad Margate in Kent. Momenteel stelt de controversiële artieste er ook tentoon in de Turner Contemporary galerie. Dat wordt ook Emins bestemming. Gouden reclame voor de kunstinstelling, zo geeft directrice Victoria Pomery toe op de website van BBC News. De expo She Lay Down Beneath The Seaging er voorbije zaterdag open.

Het is de eerste solo-expo van de kunstenares in haar thuisstad en maakt deel uit van het London 2012 Festival, een kunstmanifestatie naar aanleiding van de Olympische Spelen in de Britse hoofdstad. Vandaar wellicht ook de keuze voor Emin als een van de vele toortsdragers.

Emin is een van de enfants terribles van de hedendaagse Britse kunst. Haar vaak autobiografische kunst verkent thema's als trouw, lijden en vrouw zijn.

De toorts zal tien weken lang door achtduizend verschillende mensen rondgedragen worden. Samen zullen zij bijna dertienduizend kilometer afleggen.

www.turnercontemporary.org