Direct naar artikelinhoud

Stoners zien het groots

Een flinke zak nederwiet en twee sloffen sigaretten hadden medewerkers van de Nederlandse omroep BNN nodig voor het draaien van ’s werelds grootste joint. Het stickie is met zijn 1,66 meter een halve meter langer dan de recordhoudende reefer uit 2006. Tijdens de opnames van het programma Spuiten en Slikken hebben de presentatoren Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart en Geraldine Kemper al van de enorme joint mogen genieten. “Het bouwen van zo’n superjoint is één ding, maar het oproken ervan is pas écht een prestatie”, klinkt het bij Kluijver.

Ruwe diamant van 20 euro

Een ruwe diamant ter waarde van om en bij de 2,5 miljoen euro die de douane in januari op de luchthaven van Frankfurt in beslag had genomen, blijkt nu een miezerige morzel bergkristal te zijn. “Die is slechts 20 euro waard. Dat heeft een expert later vastgesteld”, zei de Frankfurtse procureur-generaal Doris Möller-Scheu gisteren. De vermeende smokkelaar uit Angola werd uit de gevangenis ontslagen. De 38-jarige Angolees was blijkbaar zelf overtuigd dat de 17 gram zware steen een diamant was. Bij een eerste controle door de douane werd ervan uit gegaan dat het een diamant van 86,7 karaat betrof.

Wie het schoentje past

Een Zuid-Koreaanse uitbater van een winkel in tweedehandsschoenen heeft zo’n 1.200 paar schoenen gestolen van mensen die een rouwplechtigheid bijwoonden. In Zuid-Korea trekt men de schoenen uit om een laatste eer te brengen aan een overleden vriend of familielid. De uitbater van de schoenenwinkel mengde zich steeds tussen de rouwenden en wisselde zijn eigen schoenen nadien ongemerkt voor een paar duurdere exemplaren, die hij vervolgens verkocht in zijn winkel. De schoenendief werd op heterdaad betrapt en toonde de politiediensten een opslagplaats met de meer dan duizend gestolen schoenen. Al wie zijn schoeisel verloor aan de dief, kan het daar terugvinden.

Fazantalarm

Het Britse dorp Newsham is in de ban van een fazant die de ganse buurt terroriseert. Niks of niemand is er veilig voor de vogel, die zowel kinderen, volwassenen als fietsers en honden aanvalt. Tijdens een wandeling met haar 2,5 jaar oude kleinzoon Jacob werd Sonia Hall aangevallen door de fazant. “Ze probeerde hem af te weren met haar handtas, maar hij is blijkbaar heel venijnig”, klinkt het bij zoon Charles. Hall kwam er vanaf met een litteken op haar been.“Het lijkt misschien grappig, maar deze fazant kan jonge kinderen lelijk verwonden als hij uithaalt naar hun gezicht”, maakt Bob De’Ath van het lokale bestuur zich zorgen. Om het probleem op te lossen heeft Newsham de dierenbescherming om advies gevraagd.