Direct naar artikelinhoud

KORT

Student doodt Amerikaanse leraar in Irak

Een Amerikaanse leraar is gisteren in Irak doodgeschoten door een 18-jarige student. Jeremiah Small gaf les aan een particuliere christelijke school in de Koerdische stad Sulaimaniyah. De student probeerde na de schoten ook zichzelf te vermoorden. Hij raakte daarbij zwaargewond, zei een arts in het ziekenhuis van de stad in het noordoosten van Irak. De mogelijke reden voor de moord is niet bekendgemaakt. Onderzoek moet uitwijzen of de jongen religieuze dan wel politieke motieven had.

Dodental na tornado's in Middenwesten loopt op tot twaalf

De serie zware tornado's in het Middenwesten van de VS heeft aan minstens een dozijn mensen het leven gekost. Een reeks van tot twintig voor het tijdstip van het jaar ongewoon krachtige tornado's hield in de nacht van woensdag op donderdag lelijk huis in de staten Illinois, Missouri en Tennessee. Huizen werden vernield, auto's vlogen als speelgoed door de lucht. Minstens twaalf mensen kwamen om, honderden raakten gewond, duizenden raakten dakloos. Meteorologen verwachten nog meer stormen.

Gewonden na explosie aan AKP-kantoor in Istanbul

In Istanbul zijn gisteren drie mensen lichtgewond geraakt toen een vermoedelijke bom ontplofte in het centrum van de stad. Dat meldt het persagentschap Anatolië. De explosie vond plaats vlak bij een gebouw waar de regerende Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling (AKP) een onderkomen heeft, zo liet de privézender NTV weten. Volgens de Turkse media gaat het om een bom die een politieauto en verschillende andere wagens beschadigde. Drie agenten raakten lichtgewond.

President Hugo Chávez herstelt 'als een condor'

De Venezolaanse president Hugo Chávez is snel aan de beterende hand na de operatie die hij deze week onderging. De 57-jarige socialist twitterde woensdag vanuit de Cubaanse hoofdstad Havana dat hij herstelt 'als een condor'. Bij Chávez werd eerder deze week een gezwel in het bekken verwijderd. Vorige week werd bekend dat artsen op Cuba daar een verdacht plekje van ongeveer 2 centimeter hadden gevonden. Vorig jaar verwijderden ze bij Chávez een tumor ter grootte van een honkbal.