Direct naar artikelinhoud

Van Ed Sheeran tot Madonna

The 57th GRAMMYs, zondag 8/2 van 01u00 tot 06u30, JIM

Nachtraven weten weer wat gedaan wanneer het weekend wankelend overgaat in de week. Zondagnacht zendt Jim een rechtstreeks verslag uit van de uitreiking van de Grammy Awards. Tijdens een drie en een half uur durende show wordt bekend welke muzikanten naar huis gaan met zo'n felbegeerde 'Oscar van de muziek'.

Voor de eindeloze oplijsting van categorieën en laureaten hoeft u heus geen halve nacht aan de buis gekluisterd te blijven. Maar de show biedt traditiegetrouw wel voldoende spektakelwaarde, dankzij de rist live-optredens. Zo zullen de hardrocklegendes van AC/DC en zevenvoudig Grammy-winnares Madonna optreden tijdens de 57ste editie. Eens zo opmerkelijk, omdat geen van beiden dit jaar geselecteerd werd. Het komt zelden voor dat artiesten zonder nominatie een performance mogen geven tijdens de Grammy's.

Zat de organisatie dan verlegen om grote sterren? Allerminst. De grootste kanshebbers dit jaar zijn Beyoncé, Pharrell Williams en Sam Smith, die ieder zes keer werden genomineerd. Lady Gaga en Tony Bennett worden net zo goed verwacht op het podium, en zijn in de running voor een Grammy met hun duettenplaat. Verder wordt vooral uitgekeken naar het generatie-overstijgende verbond tussen Hozier en Annie Lennox. En als de sterren écht goed staan, zou ook Prince zich mengen voor een verrassingsoptreden. Al kijkt het Jimpubliek vast meer uit naar een performance van de rosse hartendief Ed Sheeran, die kans maakt op 'Album van het jaar', 'Beste popplaat' én 'Beste lied geschreven voor visuele media'.