Direct naar artikelinhoud

ETIKHOVE

Voorgerecht: € 13 - € 29

Hoofdgerecht: € 29 - € 32

Nagerecht: € 9

Do tot ma van 12u tot 14u30 en van 18u tot 20u30.

Een warme retrosfeer, een uitmuntende keuken en een elegante tweeling aan het roer: weinig betere adressen voor een etentje in de Vlaamse Ardennen dan Les Soeurs Louise, verzekerden kennissen ons. Tijd voor een bezoek!

Les Soeurs Louise in Louise-Marie is een van die horecazaken die je terug in de tijd flitsen. Deels taverne waar dorpsbewoners hun trappist drinken, deels nostalgische bistro met geblokte gordijntjes en tafelkleden, retro lichtarmaturen en een gezellig allegaartje van curiosa.

De ontvangst is al even warm, een voorbode van de bediening: attent, professioneel en super efficiënt. Aan menukaarten doen ze hier niet. Wat de pot schaft, staat op krijtborden die de obers met zwier tot aan je tafel schuiven. De zussen Louise - ze heten eigenlijk Ann en Katrien - serveren een klein, wisselend aanbod van klassieke bistrogerechten, bereid met dagverse kwaliteitsproducten. Mijn starter wordt asperges à la flamande (e 21), een evidente keuze in mei en perfect bereid: vier knapperige maar voldoende zachte jongens, met een flinke portie eiermimosa, boter en peterselie. Mijn gezelschap smult van een mooie stevige garnaalkroket (e 13), vol grijze garnalen en geserveerd met een groen slaatje met gefrituurde krulpeterselie. In het glas komt de witte huiswijn. We vervolgen met zeetong meunière (e 32), zoals het hoort lekker krokant gebakken en geserveerd met een flinke lepel braadvocht, peterselie en dikke frieten met mayonaise. Ook mijn tagliata (e 29) smelt net niet letterlijk in de mond: een kort gegrilde dunne lende van topkwaliteit, met alleen een rozemarijnkorstje als extra smaakmaker. Zoals het hoort, krijg ik er een rucolaslaatje met tomaat en een citroenvinaigrette bij. Met koffies en meringue (€ 3), water en cava's erbij, betalen we € 138: niet goedkoop, maar elke cent waard.