Direct naar artikelinhoud

OVERIJSE

Voorgerecht: e 8,50 - e 22

Hoofdgerecht: e 17 -e 29

Nagerecht: e 7,50 - e 12,50

Ma, do, vr, za en zo van 12u tot 14u30 en van 18u30 tot 22u. Gesloten di en wo.

Een wist-je-datje: het meer van Genval ligt voor het grootste deel in Vlaanderen, op het grondgebied van Overijse. Le Chalet du Lac, voorheen Le Chalet Normand, ligt dan ook in Vlaanderen. Ik ga er met Madame op een zonnige dag op het terras lunchen.

Als voorgerecht bestel ik toast met Parijse champignons (€ 15). Madame gaat voor de gegrilde groenten (€ 15). Daarna gaat zij de salade sot-l'y-laisse van eend (€ 17) testen. Ik wil van mijn kant mosselen natuur (€ 26) laten aanrukken, maar die blijken niet geleverd te zijn. Ontgoocheld kies ik dan maar voor de à la minute gemalen rundtartaar (€ 19).

De toast champignon is een prettig maar vettig gerecht. Op en rond een dik, groot stuk toastbrood liggen heerlijk gebakken champignons te zwemmen in een lekker zondige botersaus. Het bord gegrilde groente echter is ronduit beschamend. Er ligt vooral raketsla, rauwe gepelde tomaten en geschaafde Parmezaanse kaas op het bord. Er zijn slechts twee opgerolde en gegrilde stukken aubergine en courgette alsook een gegrilde groene asperge terug te vinden. De tomaat en de artisjok hadden toch ook gegrild kunnen zijn? Dit getuigt van een luie kok.

Ook met de hoofdgerechten heb ik de beste keuze gemaakt. De tartaar is vers en bestaat uit lekker gemalen rundvlees. Op olie na is alle materiaal voorhanden om de tartaar perfect aan te maken: eidooier, mosterd, tabasco, sjalotten en peterselie, kappertjes, ajuintjes en augurken. Hierbij komen dikke frieten met mayonaise en waterkers. Madame heeft andermaal pech. De sot-l'y-laisse van eend zijn totaal doorbakken en hierdoor oneetbaar. Ze laat haar bord dan ook quasi onaangeroerd. Na de rekening van € 84,60 te hebben betaald, rijden we nog eens rond het meer om van de belle-epoque-architectuur te genieten.