Direct naar artikelinhoud

YouTube-ster zegt sorry voor video met dode man

De bekende Amerikaanse vlogger Logan Paul heeft zijn excuses aangeboden voor een recente video waarin hij een dode man liet zien die zich kort daarvoor had verhangen. De beelden kwamen hem op zware kritiek te staan, onder andere van Hollywood-acteurs.

De 22-jarige vlogger was in Japan om een filmpje te maken over een zelfmoordbos waar het zou spoken. De YouTuber, die ruim 15 miljoen volgers heeft, wilde naar eigen zeggen aandacht vragen voor zelfmoord. Dat deed hij in het Aokigahara-bos, een befaamde zelfmoordhotspot aan de voet van de berg Fuji. Hij gaf in zijn video boodschappen mee over hoe mentale problemen ernstig genomen moeten worden. Maar dat hij daarbij het lichaam toonde van een man die net zelfmoord gepleegd had door verhanging, werd hem niet in dank afgenomen. Wat hem vooral op kritiek komt te staan, is dat Logan Paul en zijn vrienden grappen vertellen terwijl het lichaam getoond wordt.

Intussen reageren mensen op sociale media verbolgen. Bekende sterren als Breaking Bad-acteur Aaron Paul tweetten dat zelfmoord geen grap is. "Ik walg van je. Ik kan niet geloven dat zoveel jonge mensen naar je opkijken." De video is inmiddels verwijderd. Hij werd zo'n 6 miljoen keer bekeken.