Direct naar artikelinhoud

Charleroi voor het eerst alleen op kop

Nog tot minstens vrijdag staat Charleroi alleen aan de leiding. En dat voor de eerste keer in de geschiedenis van het Belgische voetbal. Een punt op het veld van rivaal Standard volstond.

Moeskroen hielp zaterdag een handje door Club Brugge te verslaan, maar gisteren deed Charleroi zelf het nodige. De Zebra's wisten een punt over de streep te trekken en dat heeft ongeziene gevolgen. De Carolo's maken een van de mooiste periodes uit de clubgeschiedenis door. Na zes speeldagen staan de Zebra's trots aan de leiding van het klassement.

Op Sclessin liet Charleroi zijn eerste punten van het seizoen liggen. Tegen een stug Standard hadden de bezoekers het lastig. Penneteau kwam twee keer goed tussen voor rust en Ndongala trapte de beste kans ver naast. Zo bleef het 0-0. Een puntendeling, maar gezien het verloop van de match kon Charleroi zich daar mee verzoenen.

"Dit is een goed punt", vertelde Diandy. "We hebben geknokt en moeten niet met lege handen naar huis. We blijven ongeslagen en dat is belangrijk. De trainer zei dat we best tevreden mochten zijn. In de kleedkamer was er wat ontgoocheling. Daar wou hij niet van weten. We gaan niet alle duels winnen."

Ook David Pollet had vrede met de 0-0-eindstand. De spits kreeg een goede kans na een slechte tussenkomst van Luyindama, maar faalde oog in oog met Ochoa. "De matchen die je niet kan winnen, moet je proberen niet te verliezen. Dat hebben we goed gedaan. Nu is het aan ons om deze lijn door te trekken."

De hoofdrol bij Charleroi was weggelegd voor Penneteau. Met twee uitstekende reddingen hield hij Carlinhos en Mpoku van een goal. "We stonden dit seizoen nog niet eerder zo onder druk. We moeten op die momenten beter leren uitvoetballen en iets zuiverder de bal laten rondgaan. We zagen af, maar hielden de nul. Die eerste plek is een fait divers, maar wel mooi meegenomen. Niemand gaat naast zijn schoenen lopen."