Britse toeristen bij Europees hotelpersoneel het meest geliefd

De Europese hotelsector toont een duidelijke voorkeur voor Engelse toeristen. Dat blijkt uit een onderzoek van het platform On the Beach, gebaseerd op een enquête bij duizend werknemers van hotels op een aantal toeristische topbestemmingen in Europa. De studie toonde dat 33 procent van de respondenten Britse reizigers als de beste toeristen van de hele wereld bestempelen.

Op de tweede plaats staan de Duitsers met een score van 17 procent. Daarna volgen de Ieren (13 procent) en de Zweden (8 procent).

Vriendelijk

De Britten bleken in verscheidene categorieën de absolute voorkeur van het Europese hotelpersoneel weg te dragen. Onder meer bestempelde 35 procent van de ondervraagden de Britten als de meeste vriendelijke gasten. Daarna volgen de Ieren (27 procent) en de Zweden (10 procent). Helemaal onderaan staan daarentegen de Fransen en Amerikanen.

De Britse gasten zouden ook het meest geneigd zijn tips te geven (27 procent), gevolgd door toeristen uit Duitsland en de Verenigde Staten (19 procent), Ierland (13 procent) en Noorwegen (8 procent). De Fransen, Denen, Finnen en Italianen zouden zich daarentegen het minst vrijgevig tonen.

De onderzoekers kwamen daarnaast tot de vaststelling dat Duitsers de meeste moeite zouden doen om zich in de lokale taal uit te drukken (23 procent), gevolgd door de Britten (22 procent). Ieren (8 procent), Italianen (6 procent) en Fransen (5 procent) zouden zich daarentegen weinig inspanningen getroosten om zich op taalgebied enigszins aan hun vakantie-omgeving aan te passen.

Hygiëne

De Duitse gasten blijken volgens de ondervraagden ook de meest beleefde kinderen te hebben (37 procent). Daarna komen kinderen uit Zweden (26 procent) en Noorwegen (9 procent). Hier staan de Britten helemaal onderaan met een score van 4 procent.

De Britten werden door het Europese hotelpersoneel ook als de zwaarste drinkers bestempeld (64 procent), gevolgd door de Ieren (17 procent). Helemaal onderaan staan de Duitsers (6 procent), Rusland (5 procent) en Scandinaviërs (1 procent). Verder zouden de Britten zich aan tafel ook het meest gulzig tonen (22 procent), gevolgd door de Spanjaarden (18 procent).

Duitsers bleken anderzijds de meest hygiënische gasten (42 procent), gevolgd door de Zweden (18 procent) en de Noren (8 procent). De Britten zouden daarentegen voor de grootste vervuiling zorgen. Ook toonden de Britten zich de meest luidruchtige gasten (44 procent), gevolgd door Spaanse toeristen (33 procent).

Meer