Direct naar artikelinhoud

Waar eet Britt Van Marsenille?

Waar eet?

Les Saveurs de Yamada

Japans restaurant waar je een overheerlijke Bento Box kunt bestellen: een traditionele lunch die in houten bakjes geserveerd wordt.

Ik ben fan van de echte Japanse keuken, niet van de zoveelste Europese sushibar. Ze serveren er ook choya, een zoete Japanse pruimenwijn die maar moeilijk in België te verkrijgen is. Het liefst kom ik hier op zaterdag om op de tatami, met een krant op schoot, van mijn Bento Box te smullen.

Kronenburgstraat 31, Antwerpen

Cocolo Ramen

Deze bar ligt naast een populair sushirestaurant, waardoor het in de Berlijnse volksmond gewoon 'next to' genoemd wordt. Ik heb het per toeval ontdekt toen ik door de stad fietste. Op straat waaien de warme dampen van de soepen je tegemoet. Het is een heel gezellige plek waar uitsluitend Japanners werken. Als ik hier ben, waan ik mij meteen terug in Japan.

Gippstrasse 3, Berlijn, Duitsland

Yuksel Balik Seafood Restaurant

Het allerbeste visrestaurant waar ik ooit geweest ben. Het ligt vlakbij Atatürk Airport, in een mooie wijk aan het water. Het eten wordt op een typisch Turkse manier met veel show aan tafel gepresenteerd. Ik heb er onlangs zeebaars gegeten die in een dikke zoutkorst gegaard werd: zo lekker dat ik niets anders wou proeven.

Liman Sokak 3, Istanbul, Turkije

SW11 Kitchen

Dit restaurant wordt door een ouder koppel uitgebaat. Via een smal trapje kom je terecht in hun appartement met een open keuken. Het is heel klein, proper en rustig. In Tokio-stad kan het soms erg druk zijn en dan is dit de ideale plek om even op adem te komen. Het eten is een mix van de Japanse en westerse keuken. In de buurt zijn ook heel goede tweedehandswinkeltjes. Leuk om achteraf te doen.

Harajuku-wijk, Tokio

Waar drinkt?

Caffènation

Een bekend adres dat niet op mijn lijstje mag ontbreken. In deze koffiebar werkt een fijne ploeg die iedereen bij naam kent en waar ze precies weten wat je wilt bestellen. Ik ga meestal voor een 'double shot latte' met honing. Hier kom ik het liefst na het werk om mijn hoofd even leeg te maken.

Mechelsesteenweg 16, Antwerpen

Witzli Poetzli

Een heel klein jazzy café in de schaduw van de Antwerpse kathedraal. De sfeer zit altijd goed en er wordt leuke muziek gespeeld. Ik neem hier meestal de muskaatwijn omdat die in een elegant coupéglaasje geserveerd wordt. Een mooi glas is volgens mij de helft van de smaak.

Blauwmoezelstraat 8, Antwerpen

Korsakov

Een heel fijn café, maar in het weekend kan het hier erg druk worden. Daarom kom ik hier meestal tijdens de week. Geheime tip: in dezelfde straat is een uitstekend restaurant, Mil' s Place. In de keuken staat een gepassioneerde, jonge kerel. Bij goed weer bestel ik daar mijn eten om het vervolgens op het terras van Korsakov op te eten.

Sint-Jorispoort 1, Antwerpen