Direct naar artikelinhoud

Snelle groei noopt Facebook tot verhuis naar groter hoofdkwartier

Het bedrijf achter de sociaalnetwerksite Facebook verhuist noodgedwongen naar een groter gebouw, dat ook in de Amerikaanse staat Californië ligt.

De vestiging in Palo Alto, waar het bedrijf zes jaar lang gevestigd was, is al sinds lange tijd te beperkt. Na een intense zoektocht vond Facebook in Menlo Park, vlakbij de oude vestiging, een nieuw onderkomen voor zijn ruim 2.000 werknemers en 600 miljoen vrienden. Die nieuwe thuishaven beantwoordt aan de zakelijke langetermijnbehoeften van het bedrijf, dat nog steeds een enorme groei kent, en beschikt over plaats voor minstens 3.600 werknemers. Voor het geval de groei zich nog sneller zou voltrekken dan verwacht, kocht Facebook nog ruimte bij in de buurt van zijn nieuwe vestiging. Een ondergrondse tunnel zou dan in de verbinding tussen de twee panden moeten voorzien. In afwachting van de verhuis in juni of juli werden de renovatiewerkzaamheden al aangevat.

Stalker

Intussen blijft Facebook proberen de Aziatische markt te veroveren. Hoewel de sociaalnetwerksite in China officieel nog steeds ontoegankelijk is, komt er na een vestiging in Singapore eind vorig jaar nu ook een advertentiekantoor in Hongkong. En alsof de stroom aan goed nieuws voor Facebookbaas Mark Zuckerberg niet ophoudt, kreeg zijn stalker Pradeep Manukonda (31) het rechterlijke bevel minstens 300 meter uit de buurt te blijven van Zuckerberg, alsook van diens vriendin en zus.