Direct naar artikelinhoud

Texaanse chef onthult recept voor gefrituurd bier

De Texaanse chef Mark Zable heeft een opvallend nieuw recept de wereld ingestuurd: hij wil mensen leren om bier te frituren. De kok is al drie jaar bezig met het uitwerken van zijn uitvinding en zou zijn nieuwe smaaksensatie later deze maand voorstellen op een beurs met enkel gefrituurd voedsel.

Opvallend: het bier zit in een jasje dat eruit ziet als ravioli, maar smaakt als een pretzel. Die ravioli worden gevuld met Guiness en 20 seconden ondergedompeld in frietvet van 375 graden. Daarbij wordt de biervulling warm, maar blijft de alcohol in het hapje. De Amerikaanse autoriteiten geloven blijkbaar in de uitvinding, want ze hebben al gemeld dat hij ze enkel mag verkopen aan personen ouder dan 21.

Strippers voeren actie tegen kerk die hen ‘des duivels’ noemt

In de Amerikaanse staat Ohio is een dispuut ontstaan over een stripclub in de buurt van een kerk. De kerk vindt de club des duivels en wil ze weg, de strippers vinden dat onzin, en voeren actie op terrasstoeltjes aan de ingang van de kerk. In bikini, uiteraard.

De rel begon toen kerkgangers nummerplaten van bezoekers van de club fotografeerden en hun vrouwen ermee confronteerden. De Fox Hole-club, die negen kilometer van de kerk ligt, was daar niet mee gediend, maar stelde toch voor de strijdbijl te begraven. Daar wil de kerkgemeenschap niet van weten. “Als een christelijke gemeenschap kunnen we geen grondgebied delen met de duivel”, reageerde pastoor Bill Dunfee.

Help Rusland: drink en rook

De Russische minister van Financiën Alexei Kudrin is met een wel heel inventief plan op de proppen gekomen om ’s lands schatkist te steunen. Kudrins medeburgers moeten wodka drinken en sigaretten roken want de belastingen op die producten helpen “de sociale problemen” op te lossen. “Zodat de mensen het begrijpen: zij die wodka drinken en zij die roken, helpen de staat het meest. Als je een pakje sigaretten rookt, heb je middelen gegeven om sociale problemen op te lossen, bijvoorbeeld steun aan de demografische politiek, de ontwikkeling van sociale diensten en ondersteuning van het geboortecijfer”, citeert het persagentschap Interfax de minister.

Cheerleader loopt 9,5 miljoen euro mis door typefout

Een Amerikaanse cheerleader die door een rechter miljoenen euro’s schadevergoeding toegewezen kreeg na een klacht tegen een website, dreigt dat bedrag mis te lopen. Haar advocaten sleepten immers het verkeerde bedrijf voor de rechter. De cheerleader in kwestie, Sara Jones, is onderwijzeres en cheerleader in de National Football League. Op de website TheDirty.com verschenen allerlei berichten over haar vermeende seksuele escapades. Jones zou een affaire hebben met een footballspeler en verschillende geslachtsziekten hebben opgelopen. Ze sleepte de site voor de rechter en kreeg een vergoeding van 9,5 miljoen euro. Alleen bleek ze TheDirt.com en niet TheDirty.com te hebben gedagvaard. Wég centen.