Direct naar artikelinhoud

Center Parcs schrapt overbeviste kabeljauw en tong van menu

BRUSSEL l De restaurants van Center Parcs hebben in België en Nederland sinds 1 februari geen vissoorten meer op het menu staan die te zwaar bevist worden. De maatregel geldt vanaf 1 maart ook voor alle Duitse parken van de groep.

Center Parcs volgt voor de vis die het serveert voortaan de VISwijzer van het World Wildlife Fund (WWF). Daarop staan de diverse vissoorten in drie verschillende kleuren ingedeeld. De groene betekenen een prima keuze om te eten, de oranje zijn tweede keuze en van de rode soorten eet je als milieubewuste mens het best niet. Bij de vissoorten die bij Center Parcs van het menu zijn geschrapt zijn onder meer kabeljauw, paling, tong en tarbot. Daardoor staan er voortaan geen 92 verschillende soorten vis meer op de kaart, maar nog ongeveer de helft: zo'n 40 à 45.

Volgens commercieel directeur Paul Geraeds van Center Parcs gaat het om een logische beslissing. "Natuur en milieu zijn belangrijke pijlers van onze strategie, waarbij Center Parcs een duidelijke voortrekkersrol wil vervullen. Het navolgen van de VISwijzer in onze bedrijfsvoering is een logische volgende stap."

Center Parcs is met deze beslissing de eerste in zijn branche. WWF noemt de stap trendsettend en cruciaal voor de bescherming van de natuur onder water. Center Parcs heeft veertien parken met zo'n vijftig restaurants, waar dagelijks ruim elfduizend gasten komen eten.

(TS)