Direct naar artikelinhoud

Overnamestrijd om Cumerio afgelopen

BRUSSEL l De overnamestrijd om de Belgische koperproducent Cumerio is ten einde. De Oostenrijkse holding A-Tec heeft beslist haar belang van 25 procent te verkopen aan de Duitse koperproducent Norddeutsche Affinerie (NA). Daarmee komt een einde aan de overnamestrijd om de Belgische koperproducent Cumerio.

NA, de grootste koperproducent van Europa, bracht in juni een bod uit dat zijn Belgische sectorgenoot waardeert op 777 miljoen euro. Op 28 januari startte het openbaar bod op Cumerio. Maar het slagen van het bod werd tot gisteren nog altijd geblokkeerd door het belang van de Oostenrijkse holding A-Tec in Cumerio.

Voor de overname van Cumerio wou NA een controle van 80 procent van de aandelen. A-Tec had vorig jaar echter een blokkeringsminderheid in Cumerio opgebouwd.

NA en A-Tec voerden maandenlang onderhandelingen om uit de impasse te komen. Eind januari gaf Mirko Kovats, de grootaandeelhouder en gedelegeerd bestuurder van A-Tec, in een Oostenrijkse krant te kennen dat hij overwoog zijn belang in Cumerio aan NA te verkopen. Gisteren bereikten beide partijen eindelijk een deal. Daarmee kan NA zijn bod op Cumerio afronden.