Direct naar artikelinhoud

Elysée boos over Ryanairreclame met Sarkozy en Bruni

Het Elysée is niet te spreken over een reclamecampagne van de Ierse luchtvaartmaatschappij Ryanair. Die gebruikt een foto van de Franse president Nicolas Sarkozy en zijn vriendin Carla Bruni om tickets in promotie aan te prijzen. In een tekstballonetje zegt de president tegen zijn nieuwe liefde: "Met Ryanair kan mijn hele familie ons huwelijk bijwonen." De president vindt de reclame onaanvaardbaar en denkt erover klacht in te dienen. "We bekijken alle juridische mogelijkheden", zei David Martinon, woordvoerder van het Elysée. De reclame stond maandag in de krant Le Parisien.

950.000 euro boete voor naaktscène in 'NYPD Blue'

De makers van NYPD Blue hebben in de VS een boete van 950.000 euro gekregen voor een te naakte douchescène in de serie. Hier zal de bewuste aflevering ongetwijfeld niemand bijzonder opgevallen zijn. Maar de scène waarin actrice Charlotte Ross in 2003 even bijna naakt te zien was, heeft in de VS voor opwinding gezorgd. Tv-zender ABC moet nu na al die jaren nog bijna een miljoen euro boete betalen. Volgens het Amerikaanse commissariaat van de media was het 'onbehoorlijk' en zouden er meerdere klachten zijn. Charlotte speelde in de omstreden aflevering de rol van vriendin Connie van detective Andy Sipowicz (Dennis Franz). Ze kleedde zich uit en net op het moment dat ze onder de douche wil stappen, komt het zoontje van de detective de badkamer in.

Parijse stations ruiken voortaan naar meiklokjes of dennenhout

Bloeiende meiklokjes in het station? Die misleiding van de zintuigen ervaren passagiers uit de Parijse voorsteden voortaan. Want de Franse spoorwegmaatschappij SNCF verspreidt in de stations een kunstmatige geur, meldt Le Parisien. Al naargelang het seizoen zal het gaan om de geur van groene appels, thee, meiklokjes, honing, kruiden of dennenhout. De geur wordt geproduceerd door het Franse bedrijf CRHD en is onschadelijk.

Brugse socialisten moeten wijken voor Heilig Bloed

De optocht van de socialistische beweging in Brugge moet dit jaar wijken voor de Heilig Bloedprocessie. Die vindt traditioneel plaats op Onze-Lieve-Heer-Hemelvaartdag. Die valt in 2008 op 1 mei, het feest van de arbeid. De 1 meioptocht zal daarom op een andere plaats dan de Burg ontbinden. Daar bevindt zich de Heilig Bloedkapel. Omdat de stoet 's morgens door de straten trekt, zal ze de processie niet kruisen.