Direct naar artikelinhoud

De pappenheimers Eén 19.55

Kom op tegen kanker special. Panelleden: Mark Eyskens, Herman De Croo, Erik Van Looy, Chris Vanden Durpel, Paul Jambers, Elke Vanelderen, Kamagurka, Evi Hanssen en Bart De Pauw. Bijzondere benefietaflevering van Tom Lenaerts' bekende quiz. Drie groepen bekende Vlamingen nemen het tegen elkaar op, de winnaar hoopt een aardig bedrag te kunnen schenken aan Kom op tegen kanker.

Top Gear BBC 2 21.00

's Werelds beste automagazine, waarin de presentatoren het laatste autonieuws scherp, kritisch en licht ironisch bespreken. Jeremy, James en Richard rijden met de nieuwe BMW M3, de Mercedes C63 AMG en de Audi RS4 naar Spanje. Daarnaast test James de spiksplinternieuwe Jaguar XF. David Tennant uit Doctor Who is de 'star in a reasonably priced car'. De drie maken ook zelf het ultieme kerstgeschenk.

Michael Palin's New Europe Canvas 21.05

Documentairereeks waarin Michael Palin de nieuwe landen van de Europese Unie bezoekt. Danube to Dnieper. Michael Palin reist door Hongarije en Oekraïne naar Yalta, de historische stad aan de Zwarte Zee. De trip begint met een cruise op de Donau, die de wereldreiziger vanuit Roemenië naar het romantische Boedapest in Hongarije brengt. Daar logeert hij in het sfeervolle historische Hotel Gellert en bezoekt hij het indrukwekkende parlementsgebouw. Via de Hongaarse poesta, waar Atilla de Hun ooit nog rondzwierf, reist Michael per trein verder naar Oekraïne. Dat hij nu echt op voormalig Sovjetgebied komt, blijkt uit de andere spoorbreedte. De reis gaat verder door de Karpaten, langs Lviv (het 'Firenze van het Oosten') tot in Kiev.

Die is de mol Ned 3 21.40

De kandidaten van het 'Wie is de mol'-seizoen 2008 (Mexico) worden geïntroduceerd. Cursus Molkijkers voor beginners. Oude vrienden én nieuwe kandidaten presenteren zich.

Richard Hammond Meets Evel Knievel BBC 2 22.00

Verslag van een ontmoeting van Richard Hammond met stuntman Evel Knievel. Richard Hammond brengt vier dagen met zijn jeugdheld Evel Knievel door, kort voor de dood van de legendarische stuntman. De thuisstad van Evel in Montana brengt hulde aan zijn beroemdste inwoner met een jaarlijks stuntfestival. Richards held heeft veertig belangrijke botten gebroken en een fractuur gehad aan vierhonderd andere botten. Daarnaast heeft hij een nieuwe heup gekregen en een levertransplantatie ondergaan.

Katarakt Eén 22.10

Dertiendelige fictieserie over een jonge vrouw, Elisabeth, die het zieltogende fruitteeltbedrijf van haar schoonfamilie tot elke prijs wil redden. De moeilijkheden van het bedrijf zijn zo groot dat een overname zich opdringt. Elisabeth heeft er zin in, maar alleen lukt het niet. De dringendste hindernissen nemen lukt net wel.

Etienne Daho & Friends La Une 22.15

Na vier jaar afwezigheid keert de dandy van de Franse pop terug met een nieuw album, L'invitation. Vandaag is Etienne Daho de ster en wordt hij omringd door al zijn vrienden: Vanessa Paradis, Alain Bashung, Françoise Hardy, Sandrine Kiberlain, Elli Medeiros, Benjamin Biolay, Keren Ann, Dani, Marianne Faithfull, Jane Birkin, Sylvie Vartan...

Claudia de Breij: 'Hallo lieve mensen'

Ned 3 22.50

Theatershow van Claudia de Breij. Claudia kruipt in de huid van een leeftijdsloze variétéster, die niet alleen schitterde aan het front in Duitsland, maar ook in Irak.