Direct naar artikelinhoud

Hoogmis Apple speelt in op gezondheidsrage

Een nieuwe iPad of iPhone zal er wellicht niet inzitten, maar alle Applefans ter wereld kijken vanavond toch met een meer dan gemiddelde spanning naar wat het technologiebedrijf zal voorstellen op de jaarlijkse conferentie voor softwaremakers in San Francisco. Op tal van technologieblogs wordt al dagenlang gespeculeerd over wat CEO Tim Cook tijdens zijn speech zal voorstellen, maar erg spectaculair zal dat wellicht niet zijn.

Een zekerheid is dat Apple er een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem iOS zal voorstellen, al zal dat lang niet zo drastisch zijn als vorig jaar. Samen met de muziekherkenningsdienst Shazam zou er ook een nieuwe toepassing komen waarmee je in een oogwenk titel en uitvoerder van een onbekend nummer kunt opzoeken.

Daarnaast gokken enkele sites er op dat Apple zal inspelen op de gezondheidsrage. Via de Healthbook-app zul je een resem data over je lichaam kunnen monitoren. Ook een domotica-app, waarmee je thuis de verwarming of de verlichting kunt bedienen, staat vaak op de lijstjes.

iWatch

Op de conferentie stelt Apple normaal altijd enkele nieuwe laptops voor, maar het is nog onzeker of dat dit jaar het geval zal zijn. Ook naar de iWatch, het slimme horloge van Apple, wordt al lang uitgekeken. Dat toestel, dat ook je gezondheid in de gaten zou houden, zou pas dit najaar voorgesteld worden.